Zájem o online psychoterapii strmě roste. Na platformě Hedepy loni proběhlo téměř 50 000 sezení, terapie pronikají i do firem

Události posledních let významně ovlivňují psychické zdraví české i světové populace, která tak stále častěji trpí úzkostmi či depresí. Dokládají to také čísla společnosti Hedepy, která v meziročním srovnání uskutečnila ve všech zemích, v nichž působí, o 410 % psychoterapeutických sezení více. Prostřednictvím kvalifikovaných terapeutů napříč Evropou denně zprostředkuje stovky online sezení, přičemž poptávka ze strany klientů konstantně roste. Kromě jednotlivců poskytuje Hedepy své služby také do firem, aktuálně je v podobě firemního benefitu nabízí přibližně 50 společností včetně advokátní kanceláře Havel Partners, firmy Tchibo či Multisport. Díky spolupráci s pojišťovnou Direct a Dovera poskytuje platforma terapii zdarma také lidem po těžkých nehodách. 

Společnost Hedepy pomohla prostřednictvím své platformy již tisícům lidí – v minulém roce totiž zprostředkovala bezmála 50 000 psychoterapeutických sezení. Ve srovnání s rokem 2021 jde o nárůst v řádech stovek procent, přičemž mezi nejčastěji řešené problémy dlouhodobě patří především úzkosti, deprese, stres či neshody ve vztazích. Stále častěji však lidé vyhledávají terapii také ve snaze uspořádat si vlastní myšlenky či podpořit svůj osobní rozvoj. Daří se tak dosahovat toho, aby lidé starost o své duševní zdraví vnímali jako cestu k dlouhodobě spokojenému životu.  

„Významný nárůst v počtu sezení ukazuje, že si lidé začínají význam duševního zdraví stále více uvědomovat a aktivně o něj pečovat. Na Hedepy klienti oceňují především to, že mají terapeuta k dispozici kdykoliv, odkudkoliv a zároveň si ho mohou předem prohlédnout a přečíst si hodnocení od ostatních uživatelů. Právě video medailonky našich terapeutů jsou pro klienty velmi důležité, při samotném sezení je totiž sympatie k osobnosti terapeuta naprosto stěžejní. Dojem z druhého člověka hraje zásadní roli v tom, jak rychle se dokážeme jeden druhému otevřít a následně sdílet své osobní pocity a myšlenky,” říká Lukáš Krčil, CEO terapeutické platformy Hedepy

Tisíce klientů měsíčně a rozšíření terapeutického týmu o více než 100 % 

Společnost Hedepy působí v Česku od roku 2020, během dvou let se však rozšířila i do dalších 7 zemí, momentálně tak působí také na Slovensku, Ukrajině, v Itálii, Polsku, Maďarsku, Rumunsku či Řecku. Aktivní je platforma také na Ukrajině, kde její přínos vzhledem k probíhajícímu válečnému konfliktu ještě stoupá. Svým klientům Hedepy poskytuje nejen individuální terapii, ale také terapii pro páry či teen terapii pro děti od 13 let. 

Kromě předem plánovaných terapií umožňuje platforma také sjednání okamžitého online sezení. Při akutních problémech tak klient nemusí čekat na pomoc terapeuta několik dní, Hedepy mu totiž zajistí odborníka do několika minut – bez ohledu na to, v jakém denním čase poptávka od klienta přijde. Aktuálně Hedepy eviduje v průměru několik tisíc klientů měsíčně, postupně proto navyšuje i počet zapojených terapeutů. Momentálně je na platformu napojeno téměř tři sta odborníků, o rok dříve to přitom bylo pouze něco málo přes sto.  

Hedepy od počátku klade na výběr terapeutů silný důraz, každý z nich tak musí být certifikovaným terapeutem, který prošel kvalifikovaným psychoterapeutickým výcvikem. Zájem o působení na platformě přitom ze strany terapeutů konstantně stoupá, na čekací listině je tak nyní více než 2000 zájemců. Hedepy nabízí terapeutům také široké možnosti profesního růstu, poskytuje jim totiž pravidelné statistiky uskutečněných sezení včetně zpětné vazby od jednotlivých klientů. Tato data poté umožňují terapeutům strukturovaně pracovat na svém dalším profesním rozvoji.  

Péče o duševní zdraví jako standard nejen v soukromém životě, ale i v zaměstnání  

Dlouhodobým cílem Hedepy je zprostředkovat terapii co možná největšímu počtu lidí, postupně destigmatizovat psychické problémy, a především normalizovat schopnost říct si o pomoc.  Platforma chce zároveň poukázat na to, že prevence je nutná nejen v péči o tělesné zdraví, ale také o to mentální. I proto soustředí nabídku svých služeb kromě jednotlivců stále častěji také na firmy. Online terapii tak aktuálně poskytuje v podobě firemního benefitu přibližně 50 společnostem, mezi něž patří např. Porsche, RSM, Tchibo či Multisport. Za minulý rok se součet firemních sezení blížil sedmi tisícům, přičemž zájem ze strany firem stále roste. Zaměstnavatelé si totiž postupně uvědomují, jak významný vliv má duševní zdraví na spokojenost zaměstnanců a že je dostatečná péče o wellbeing prospěšná oběma stranám.  

Za poslední půl rok počet klientů, kteří využívají terapii v rámci firemních benefitů, citelně narostl. Nejen, že tak firmy vyjadřují starost o psychickou pohodu svých zaměstnanců, ale zároveň tak řadu z nich motivují k tomu, aby terapeuta navštívili i ve chvíli, kdy zrovna žádný zásadní problém neřeší. Posiluje se tak význam prevence, která je v péči o duševní zdraví stejně klíčová jako například pravidelný pohyb v rámci tělesného zdraví. Zároveň se nám díky tomu daří pomáhat co největšímu počtu lidí a potřebu psychoterapie tak v očích veřejnosti normalizovat,” doplňuje Krčil.  

Vize Hedepy: psychická pomoc dostupná pro každého  

Platforma Hedepy je aktuálně dostupná v 8 zemích světa ve 13 světových jazycích, letos má však společnost v plánu rozšířit online terapie i do dalších zemí. Vizí platformy je propojit technologie a osobní péči tak, aby bylo možné každému klientovi poskytnout léčbu na míru, díky kterému bude moci na svém duševním zdraví pracovat nejen v průběhu sezení, ale také mimo něj. Aplikace Hedepy proto disponuje množstvím nástrojů, které klientům v léčbě pomáhají a zároveň slouží terapeutům jako zpětná vazba a ujištění, zda terapie postupuje správným směrem. V letošním roce se chce Hedepy soustředit také na navazování dalších partnerství s firmami a pojišťovnami. Platforma tak cílí na to, aby se pravidelná péče o duševní zdraví stala samozřejmým pracovním benefitem i běžnou součástí pojistných produktů.