Xiaomi představuje novou vlajkovou loď. Stark distribution uvede Mi Note ve dvou verzích v ČR během prvního čtvrtletí 2015

Společnost Xiaomi, jeden z největších výrobců mobilních telefonů, dnes na tiskové konferenci v Číně představila novou vlajkovou loď. Smartphone sází na dvě varianty, do prodeje půjde ve verzích Mi Note a Mi Note PRO. Výkonnější a vybavenější Xiaomi Mi Note PRO disponuje 5,7palcovým displejem s 2K rozlišením, osmijádrovým 64bitovým procesorem Snapdragon 810, grafickým procesorem Adreno 430, 4 GB RAM a 64 GB interní paměti. Očekávané ceny těchto smartphonů budou tradičně znatelně nižší než u stejně vybavených produktů zavedených značek.

Displeje obou verzí neuvěřitelně tenkého telefonu (pouze 6,95 mm) jsou chráněny zaobleným tvrzeným sklem Gorilla Glass 3 s kovovým rámečkem. Ve verzi PRO pak Xiaomi nabízí nejjemnější displej na trhu smartphonů s 515 pixely na palec, přičemž rozlišení displeje je 2 560 x 1440 pixelů. Přestože byly mobilní telefony s 2K displejem již představeny, díky větší úhlopříčce nedosahují takové jemnosti jako Xiaomi Mi Note PRO.

„Xiaomi opět dokázalo, že je schopné konkurenci překonat rozdílem třídy. Parametry Mi Note PRO jsou bezpochyby nejlepší, které zatím mobilní výrobci dokázali představit. Spolu s vyladěným prostředím MIUI pak očekáváme, že se bude v benchmarcích pohybovat na prvních místech,“ uvedl Daniel Římal, obchodní ředitel společnosti Stark distribution a dodal: „Jakmile se nám do ruky dostanou první kusy mobilních telefonů Mi Note v obou verzích, začneme pracovat na jejich CE certifikaci pro český trh. Stark distribution je jediným českým subjektem, který mobilní telefony Xiaomi v ČR certifikuje. Věřím, že se nám je podaří do Čech přinést již v prvním čtvrtletí 2015.“

Základní verze vlajkové lodi Mi Note je vybavena FullHD displejem o stejné úhlopříčce, o generaci starším procesorem Snapdragon 801 se čtyřmi jádry, grafickým procesorem Adreno 330 a 3 GB RAM. Mi Note se bude prodávat s interní pamětí 16 a 64 GB. Zadní fotoaparát značky Sony nabídne standardní rozlišení 13 mexapixelů, ohniskovou vzdálenost f/2.0 a optickou stabilizaci. Přední kamera zaujme snímačem s velkými 2mikronovými pixely. Telefon navíc disponuje Hi-Fi audio systémem podporujícím formáty APE, FLAC, DSD a WAV, slotem pro 2 SIM (1x micro SIM a 1x nano SIM), které je možné obě provozovat v síti 4G zároveň, a 3 080mAh baterií se systémem Quick Charge 2.0.

„Je až neuvěřitelné, jakou rychlostí se mladá značka Xiaomi posouvá dál. Uvedení dnešních novinek to opět potvrzuje. S podporou MIUI v Číně jsme připraveni okamžitě začít pracovat na lokalizaci všech náležitostí tak, abychom jako komunita MIUIos.cz poskytli českým uživatelům pohodlné a plnohodnotné prostředí všech dnes uváděných zařízení,“ říká Jan Bartl, zástupce komunity MIUIos.cz, která lokalizuje kompletní uživatelské prostředí do češtiny a slovenštiny. Tyto překlady poskytuje smluvně společnosti Stark distirbution.

Po designové stránce telefonu dominuje displej se zaoblenými okraji. Pod displejem jsou umístěna standardní dotyková tlačítka, nad ním pak výstup reproduktoru, indikační diody, senzory a přední kamera. Zadní kryt telefonu je tvořen zaobleným sklem Gorilla Glass 3, je v něm umístěna optika primárního fotoaparátu a diody blesku.

[Best_Wordpress_Gallery id=“57″ gal_title=“150115_Xiaomi_Mi_Note“]