WeWork se připojuje k oslavám 17. listopadu. Poskytne zázemí novinářům i výstavě Pavla Šťastného ke 30 letům svobody

Společnost WeWork, která je od svého založení představitelem filosofie svobodného života a podnikání, se připojuje k oslavám 17. listopadu. Ve svých prostorách v budově DRN na Národní třídě poskytne zázemí novinářům, kteří budou dění v rámci oslav 30 let od Sametové revoluce monitorovat, a vystaví rovněž část expozice Pavla Šťastného s názvem „30 let svobody“. Unikátní výstava bude k vidění za prosklenou stěnou přímo z Národní třídy, odkud si ji budou moci účastníci oslav snadno prohlédnout.

„Svoboda dělat to, co milujeme, je pro WeWork tou nejvyšší hodnotou a jelikož sídlíme ve výjimečné budově DRN na výjimečném místě přímo na Národní třídě, chceme se do oslav třiceti let od Sametové revoluce aktivně zapojit. Symbolem svobody je jednoznačně i svoboda projevu, kterou bychom chtěli podpořit tím, že poskytneme zázemí novinářům, kteří budou oslavy 30 let svobody v ulicích sledovat,“ komentuje Community Managerka pražského WeWorku, Kristýna Truksová.

Za prosklenou stěnou budovy, přímo na úrovni chodníku, budou umístěny umělecké panely zachycující momenty listopadového dění, jež jsou součástí expozice 30 let svobody autora Pavla Šťastného, autora loga Občanského fóra. Lidé si tak budou moci události před 30 lety připomenout přímo z ulice, která se stala dějištěm revoluce.

„Sametová revoluce v roce 1989 sdružila národ a otevřela naší Českou republiku světu. Společně se tehdy osvobodily i další postsocialistické země a vytvořila se nová Evropa. Cílem výstavy je ukázat světu naši historii událostí před 30 lety. Listopad 1989 také otevřel cestu ke svobodnému podnikání a čeští podnikatelé dokázali za 30 let pozvednout hospodářství naší země a skvěle ji reprezentovat v zahraničí,“ popisuje výstavu 30 let svobody její autor Pavel Šťastný. „Je skvělé, že si i globální firma, uvědomuje význam lokálního dění ve městě, v němž působí, a umožnila nám společně si listopad 89 připomenout na místě, kde to vše začalo.”

WeWork poskytne také kompletní technické zázemí programu oslav Sametové revoluce v ulicích. Na budově budou instalována technická světla pro produkci a účinkující budou mít možnost jít se do budovy DRN občerstvit. Do budovy zve WeWork také novináře, kteří budou chtít zachytit dění na ulici například přímo ze střechy budovy DRN s ideálním výhledem na celou Národní třídu.

Pro WeWork je svoboda tou nejvyšší hodnotou a pilířem, na kterém jeho činnost stojí. Hlavními devizami WeWorku je vytváření unikátního a inspirativního pracovního prostředí pro komunity talentovaných lidi po celém světě, kteří by bez možnosti podnikat, cestovat a věnovat se činnostem, které je naplňují, nikdy nemohli realizovat své výjimečné projekty, které posouvají svět dále.