Vyzkoušejte Knihoblok, čtenářský deník pro 21. století, a dejte v životě prostor sobě i knihám

České papírnictví papelote a online antikvariát Knihobot společně představují Knihoblok, který ocení knihomolové i ti, kdo by se čtením knih chtěli (znovu) začít. Ať už se jedná o to, vzít knihy do rukou častěji, připomenout si to nejkrásnější z nich nebo prožívat jejich příběhy déle, Knihoblok vám pomůže vytvořit si v životě prostor pro literaturu.

V online antikvariátu Knihobot, který poslal znovu do oběhu více než milion výtisků, vědí, že existují knihy, jejichž útržky a myšlenky si stojí zato zapamatovat. Papelote je papírnictví, kde podporují tvůrčí přístup k životu a věří, že psaní rukou a kreslení rozvíjí myšlení, paměť, schopnost reflexe i kreativitu. Společně vytvořili Knihoblok, zápisník pro všechny čtenáře a čtenářky, který vám pomůže uchovat to nejzajímavější z oblíbených knih i vyzkoušet něco nového.

„Knihoblok je flexibilní doplněk pro všechny čtenáře. Můžete se řídit jeho desaterem, jak se o knihy starat, můžete si ho vést jako klasický deník, nebo si do něj kreslit obálky fiktivních knih. Je v něm mnoho prostoru pro zápisky, spousta inspirace, ale pravidla žádná,” přibližuje zápisník Kateřina Šachová, kreativní ředitelka papelote. Propojení s Knihobotem podle ní vyrostlo na základě společných hodnot, jakými jsou cirkularita, kreativita, láska k papíru a samozřejmě – ke čtení. 

„Naše mise spočívá v provětrání knihoven a zdravému přístupu k nakupování i čtení knih. Mnohdy nám opravdu stačí zapsat si jen pár myšlenek a poslat knihu dál. K tomu by měly čtenářské deníky sloužit,” vysvětluje motivaci vzniku deníku Kristýna Hladíková, marketingová ředitelka Knihobotu, a pokračuje: „Chtěli jsme čtenářské deníky vymanit z představy deníku jako něčeho školního, povinnosti, co musíte splnit, protože to rozhodl učitel. Chceme čtenáře povzbuzovat v kreativitě a chuti do čtení. A proto jsme oslovili papelote a vytvořili deník vlastní.”

Knihoblok je malý velký prostor pro myšlenky, které se během čtení honí hlavou. Prostor, do kterého můžete bez obav vstoupit – psát, kreslit, podtrhávat i ohýbat rohy. V zápisníku najdete nejrůznější kreativní výzvy jako Otevři komiks nebo Nech si vybrat další knihu ke čtení od člověka, kterému věříš a nápady, jak se znovu vrátit do čtenářských kolejí a rozšířit si obzory. K vyplnění vybízí sada otázek, které můžete odpovídat s každou přečtenou knihou a navíc je zde i spousta místa na poznámky. 

Knihoblok obsahuje 64 stran z kvalitního papíru Munken. Ten má certifikát Cradle to Cradle, který zaručuje původ ze šetrného lesního hospodářství, kvalitu a znovupoužitelnost materiálu a férový přístup k zaměstnancům. Nejen listy, i obálka, nit a přiložená tužka jsou lokální a snadno recyklovatelné. A díky grafickému zpracování od papelote a ilustracím od Hany Laušmanové, dvorní ilustrátorky Knihobotu, také vizuálně přitažlivé.

Čtenářský deník, jak ho znáte ze základní školy, je passé. Chcete se znovu začíst? Vyzkoušejte Knihoblok, který dokazuje, že aktivně a tvůrčím způsobem se dá přistupovat k čemukoliv, i ke čtení.

Knihoblok zakoupíte za 299 Kč na knihobot.cz, kde si ho můžete přidat k objednávce nebo si jej koupit přímo na pobočce Knihobotu. K dostání bude také na papelote.cz, kde si jej můžete pořídit i v rozšířené variantě s tužkou a gumičkou za 359 Kč.