Veterinární probiotikum nové generace může nahradit antibiotika

TERACID-FORTE – nejmodernější probiotický přípravek na českém trhu – podporuje imunostimulační procesy u zvířat. Jeho účinky přetrvávají i po ukončení podávání a specifická kombinace bakteriálních kmenů významně posiluje především celkové imunitní funkce organismu. Přípravek však působí i při léčbě a prevenci mnoha zvířecích neduhů a chorob, v některých případech dokonce dokáže pomoci tam, kde by jinak bylo nutné aplikovat antibiotickou léčbu.

Díky kombinaci laktobacilů a dalších bakteriálních kmenů má TERACID-FORTE oproti běžným probiotikům navíc tzv. imunomodulační funkci. „TERACID-FORTE je nyní jediným aktivním probiotikem na českém trhu se schopností sebereplikace a s podporou replikace dalších imunomodulačních bakterií. Doposud byl tento typ přípravku používán především v chovech užitkových zvířat, nové složení je však vhodné také pro psy a kočky,“ uvádí obchodní ředitel Petr Novák. „Na trh jsme proto uvedli balení po 60, 90 a 120 kapslích, které umožňují pohodlné dávkování menším domácím zvířatům.“

TERACID-FORTE má pozitivní vliv na kvalitu trávení a dobré vstřebávání živin z potravy. Lze jej tedy účinně využít u zvířat s nadváhou nebo naopak podváhou. Je přípravkem první volby pro akutní diareu (průjem), jejíž zlepšení lze pozorovat již v řádu několika málo hodin od prvního podání.
Přípravek významně podporuje regenerační schopnosti organismu, proto je velmi vhodným doplňkem stravy pro zvířata v kondičním tréninku, ale také v posttraumatických či pooperačních stavech. Zároveň působí preventivně i při podpoře léčby mnoha bakteriálních a obecně zánětlivých onemocnění, v méně závažných případech dokonce dokáže aktivizovat imunitní systém natolik, že není nutné dále aplikovat antibiotika.

TERACID-FORTE nevykazuje žádné vedlejší účinky ani kontraindikaci s jinými veterinárními preparáty, jeho podávání lze tedy bez obav zahájit v jakékoliv fázi léčby či preventivní péče.

Není bez zajímavosti, že v rámci filozofie společnosti byl přípravek TERACID-FORTE testován úspěšně také na lidech.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=“71″ gal_title=“teracid-forte“]