Unikátní česká mechatronická vložka TOKOZ ePRO měla světovou premiéru ve Velké Británii

Tichými zlodějskými metodami nepřekonatelná, znesnadňující hlavní destruktivní metody a odolná proti povětrnostním vlivům. S možností odemykání pomocí běžného anebo elektronického klíče s kontrolou přístupů. To je nová mechatronická vložka ePRO žďárské společnosti TOKOZ. Svůj globální start si odbyla na prestižním mezinárodním veletrhu MLA Expo 2017 v anglickém Telfordu, kde měla velmi kladné přijetí mezi laiky i odborníky. Vložka ePRO by díky variabilitě, rychlé instalaci a poměru ceny a kvality měla přinést oživení v elektronickém ovládání a kontrole přístupů u zcela běžných zabezpečovacích mechanismů v průmyslu, administrativě i u domácností.

Vložka TOKOZ ePRO vznikla na základě poptávky po cylindrické vložce v europrofilu, která by v sobě spojovala vysokou bezpečnost, odolnost a zároveň umožňovala autorizovat přístupová práva pro klíče. To vše v prostředí, které neumožňuje stavební úpravy anebo nemá vlastní přívod energie se zachováním parametrů mechanické odolnosti.

„Mechatronická vložka ePRO přináší zachování mechanických bezpečnostních parametrů své prověřené předlohy TOKOZ PRO 300 s možností ovládat přístupy a oprávnění ke vstupu pomocí klasického PC či v budoucnu telefonu. Zároveň však nabízí i vysokou ochranu proti zneužití nejen mechanickým atakem, ale například i kyber útokem.” uvádí obchodní ředitel divize zámků a kování společnosti TOKOZ Petr Neuvirt.

Vložka tedy bude vhodná pro průmyslové objekty, jako jsou elektrické rozvodny, plynové stanice, stavby ropného průmyslu, zemědělské objekty, dopravní areály nebo kontejnerová překladiště, sloužit má však také k zabezpečení primárních cest u strategických objektů, jako jsou trafostanice, vodárny nebo armádní areály. Využití najde i v nemocnicích, školách nebo věznicích, kde může chránit primární a sekundární přístupové cesty. Díky příznivé ceně však může být zajímavá i pro bytové nebo rodinné domy.

„Světová premiéra v Anglii nebyla náhodná. Trh Spojeného království je jedním z nejnáročnějších na světě, naši pozici na něm teprve budujeme, a proto jsme chtěli ověřit první reakce právě zde,” dodává Petr Neuvirt. “Kladné přijetí pro nás bylo důležitou zpětnou vazbou, že systému ePRO pro úspěšný start v celé Evropě snad už nic nechybí.”

Zájem TOKOZ přitom očekává vysoký. Světově unikátní je totiž možnost okamžitě v řádu desítek sekund vložkou ePRO nahradit jakoukoli vložku nebo půlvložku v europrofilu a zároveň její kompatibilita se zabezpečovacími mechanismy řady PRO z celého portfolia TOKOZ. Montáží vložky ePRO je možné zapojit do systému přístupových práv vysoce odolné visací zámky, extrémně odolné kotvení X SAFETY BOX či doplňkové zámky VANLOCK pro nákladové prostory vozů či dopravní kontejnery. TOKOZ plánuje uvedení novinky na trh ke konci roku 2017. Dostupná bude na všech evropských trzích včetně ČR a SR.

zamkova_vlozka_epro_sm sada_epro_sm epro_rotujici_celo epro_odolnost epro_modulace epro_kompatibilita epro_hardblock epro_bezpecnost