Ultramobilní 15″ notebook dynabook Tecra X50-F

Společnost Dynabook Europe představila lehký a odolný profesionální notebook navržený pro éru mobilní práce – Tecra X50-F. Notebook s hmotností pouhých 1,36 kg a výdrží na baterie až 17 hodin má velký LCD displej s úhlopříčkou 15″ a vysokým jasem. To vše bez kompromisů v provedení, výkonu nebo spolehlivosti na cestách. Model X50-F rozšiřuje modelovou řadu dynabook X a doplňuje stávající notebooky s displeji o úhlopříčce 12″, 13″ a 14″.

Produktivita s velkým displejem v mobilním provedení

Model X50-F byl navržen s ohledem na mobilní práci a díky funkcím vylepšujícím konektivitu a výkon zvyšuje produktivitu na cestách. Velký 15″ LCD displej poskytuje mobilním pracovníkům vysoký komfort, na který jsou zvyklí při práci v kanceláři s tradičním monitorem. LCD displej IGZO vyvinutý společností Sharp má při zachování vysokého jasu pouze poloviční spotřebu energie oproti běžně používaným LCD panelům. To přispívá k dlouhé výdrži přístroje na baterie a uživatelé si tak nemusí během dne dělat starosti s nabíjením.

Model X50-F vyniká velmi lehkým, a přitom robustním hořčíkovým pouzdrem vyztuženým vzorem medové plástve. Díky tomuto řešení se snížila hmotnost oproti plastovému šasi až o 40 procent. Notebook prošel vojenským testem odolnosti vůči pádu, teplotním změnám, vlhkosti a prachu a současně je velmi ergonomický. Přesný touchpad a podsvícená klávesnice usnadňují práci za jakkoli podmínek. Pohodlí uživatelů dále zlepšuje také volitelné příslušenství jako například barevně odpovídající pouzdro vyrobené přesně na míru přístroje*.

„15″ notebooky se většinou používají jako stolní počítače v kancelářích. Zaměstnanci dnes však stále častěji cestují a podniky potřebují, aby mohli pracovat na cestách stejně jako v kanceláři,“ říká Damian Jaume, prezident společnosti Dynabook Europe GmbH. „Model X50-F naplňuje naši vizi umožnit lidem díky ultramobilním zařízením plnohodnotně pracovat odkudkoli. Novinka doplňuje rozsáhlou řadu notebooků dynabook X, která splňuje všechny potřeby profesionální práce.“

Maximální zabezpečení

V dnešní době je pro mnoho podniků prioritou účinné zabezpečení dat. X50-F nabízí řadu funkcí, které zajišťují při práci s mobilními zařízeními potřebnou ochranu. Několikaúrovňová biometrická autentizace využívající rozpoznávání obličeje pomocí Windows Hello a čtečka otisků prstů (SecurePad) poskytuje zaměstnavatelům a jejich mobilním pracovníkům potřebnou ochranu před nekompetentním přístupem k citlivým firemním informacím v případě ztráty nebo odcizení zařízení. Další vrstvu zabezpečení přidává unikátní vlastní systém BIOS společnosti Dynabook.

Dalším praktickým prvkem, který posiluje soukromí uživatelů v souladu s rostoucím povědomím o bezpečnosti využívání webových kamer, je posuvný kryt objektivu kamery. Bezpečnostní prvky doplňuje také vestavěná čtečka čipových karet.

Špičková konektivita i výkon

X50-F nabízí rozsáhlé možnosti konektivity a umožňuje naplno využít výkon přístroje. Uživatelé mohou být stále online a produktivní, ať jsou kdekoli. Navzdory tenkému designu je zařízení vybaveno dvěma porty typu USB-A, dvěma konektory USB-C Thunderbolt 3 a plnohodnotným HDMI portem. Kromě toho má vestavěno rozhraní WiFi 6 – nejnovější bezdrátový standard, který nabízí vyšší datovou propustnost a rychlost. Volitelně je k dispozici také 4G LTE modem, který umožňuje práci na cestách i v místech bez WiFi připojení.

Notebook X50-F je dodáván s operačním systémem Windows 10 Modern Standby (MS). Kromě funkce „probuzení otiskem prstu“ nabízí podobné vlastnosti při zapnutí notebooku z režimu spánku, na jaké jako jsou uživatelé zvyklí při práci s chytrým telefonem, kdy vidí okamžitě aktualizované informace. Díky možnostem ukládání dat, které zahrnují disky SSD, SATA, ultrarychlé rozhraní PCIe a Intel® Optane, je práce mimo kancelář ještě plynulejší a rychlejší. Vylepšený chladicí systém využívá nový ventilátor typu S, který umožnil zvýšení průtoku vzduchu až o 10 procent, snížení otáček a tišší chod.

Tecra X50-F bude k dispozici od října 2019. Další informace o noteboocích dynabook naleznete na stránkách http://www.dynabook.co.cz.

¹ Hmotnost závisí na konkrétní konfiguraci

27920_Tecra_X50-F_Lifestyle_Image_FINALTecra_X50-F_03_logoTecra X50-F_04_win10 Tecra X50-F_05_win10 Tecra X50-F_06_win10 Tecra X50-F_07 Tecra X50-F_08 Tecra X50-F_10_win10 Tecra X50-F_12 Tecra X50-F_13 Tecra X50-F_13_with coin Tecra X50-F_14 Tecra X50-F_01_logo Tecra X50-F_01_win10 Tecra X50-F_02_backlight_win10