Uber spouští své služby také v Plzni a Ostravě

Společnost Uber ode dneška spouští své služby také v Plzni a Ostravě, kde si mohou uživatelé nově objednat svezení prostřednictvím služby UberX. Uber i zde opět spolupracuje pouze s profesionálními řidiči s licencí a služba tak plně odpovídá českým legislativním požadavkům. Se speciálním promokódem AHOJOSTRAVO a AHOJPLZEN si navíc mohou uživatelé službu vyzkoušet se slevou až 70 %*.

Spuštění služby v Plzni a Ostravě reaguje na stále rostoucí lokální poptávku, kdy si jen loňském roce chtělo cestu přes Uber aplikaci objednat bezmála čtvrt milionu lidí. Obyvatelé i návštěvníci města tak nyní mají k dispozici alternativu k hromadné dopravě a novou možnost, jak se po městě pohybovat i bez vlastního automobilu.

„Máme velkou radost, že jsme dnes mohli zahájit provoz ve dvou městech, která jsou pro nás velmi důležitá. Se spuštěním Uberu chceme místním nabídnout možnost cestovat po městě pohodlně, bezpečně a efektivně. Obyvatelé i návštěvníci města budou nyní díky technologii moci využívat jízdy Uberem na pár klepnutí prstu, což jim výrazně usnadní dojíždění i cesty za zábavou. Chceme obyvatelům Plzně a Ostravy nabídnout nový způsob snadné a cenově dostupné dopravy po městě bez nutnosti používat vlastní automobil,“ dodává český country manager Uberu Štěpán Šindelář.

Stejně jako v Praze a Brně bude Uber i v Plzni a Ostravě spolupracovat pouze s profesionálními řidiči. Místní řidiči taxi tak získají přístup k technologii, která jim umožní snadněji oslovit nové zákazníky, zkrátit čekací doby a také získat další zdroj příjmů. To může být pro řidiče obzvlášť v současné době, kdy se svět vzpamatovává z dopadu koronavirové pandemie a lidé se začínají opět pohybovat po městech, skvělá příležitost k rozvoji a posílení vlastního podnikání.

Ku příležitosti spuštění nových měst má Uber pro uživatele speciální nabídku. S promokódem AHOJOSTRAVO a AHOJPLZEN získají zákazníci v nově otevřených městech slevu až 70 % z jízdného*. Promokód stačí v aplikaci po klepnutí na ikonku svého profilu v pravém horním rohu aplikace přidat v sekci WalletPromo akcePřidat promo kód a jízdné se automaticky sníží o příslušnou slevu. Promokód lze využít pro svezení prostřednictvím služby UberX, a to nejpozději do 10. října.

Bezpečí jako priorita

Bezpečí uživatelů, řidičů i všech místních obyvatel je pro Uber prioritou, což zohledňují také funkce v aplikaci. Každý cestující v ní ještě před začátkem jízdy nalezne veškeré potřebné informace včetně jména řidiče, jeho fotografie a hodnocení, modelu vozu a SPZ. Uživatelé navíc mohou sledovat svou jízdu v reálném čase, a to ještě předtím, než je řidič vyzvedne, a jízdu sdílet se svým vybraným kontaktem.

V reakci na aktuální epidemiologickou situaci vydal Uber rovněž řadu hygienických a bezpečnostních opatření, aby řidičům i cestujícím zajistil maximální bezpečí. Jak pasažéři, tak i řidiči musí během cesty mít nasazenou roušku a potvrdit, že se seznámili se všemi doporučenými zdravotními a bezpečnostními opatřeními. Všichni řidiči jsou v aplikaci nabádáni k pravidelnému mytí rukou, dezinfekci vozidla a větrání během jízdy. V České republice navíc Uber využívá technologii, která ověřuje, zda má řidič, který chce vozit pasažéry, patřičně zakrytá ústa ochranou pomůckou. Řidiči byli vybaveni dezinfekcí a společnost Uber nainstalovala do mnoha vozů také ochranné plastové zástěny.

5 důvodů, proč využívat aplikaci Uber

  • Dostupná kdykoliv: Díky Uber aplikaci si mohou cestující objednat jízdu pomocí několika doteků v aplikaci a řidič dorazí na smluvené místo během pár minut.
  • Profesionální řidiči: Všichni řidiči, kteří využívají aplikaci Uber, mají profesionální licenci pro přepravu pasažérů. Jméno řidiče, hodnocení, typ vozidla a SPZ jsou dostupné v aplikaci před každou jízdou.
  • Pocit bezpečí při každé jízdě: Aplikace Uber nabízí řidičům i cestujícím řadu bezpečnostních funkcí – od hodnocení řidiče přes GPS sledování až po podporu v případě nouze. Uživatelé mohou snadno sledovat svou cestu, sdílet ji s blízkými kontakty a kdykoliv se spojit s podporou Uberu. Více informací zde.
  • Nízké ceny a jednoduchá platba: S aplikací Uber uživatel předem vidí, kolik bude cesta stát. Cena se nezvyšuje, ani když se změní délka trasy nebo vznikne dopravní zácpa, takže cestujícího nečeká žádné nepříjemné překvapení. Platbu včetně případného spropitného vyřeší uživatel přímo v aplikaci platební kartou, službami Apple Pay nebo Google Pay, případně v hotovosti po ukončení jízdy. Pokud cestuje více pasažérů, lze v aplikaci platbu za jízdu snadno rozdělit.
  • Spolehlivá kdekoliv a kdykoliv: Aplikace Uber je dostupná ve čtyřech městech v ČR a ve více než 10 000 měst v 71 zemích po celém světě. 

Jak Uber funguje

  • Stáhněte si Uber aplikaci na svůj mobilní telefon a vytvořte účet.
  • Aplikace startuje s jednoduchou otázkou „Kam?“.
  • Jakmile zadáte destinaci, aplikace vám ukáže konečnou cenu za jízdu.
  • Po objednání jízdy se vám zobrazí veškeré informace o řidiči a jeho vozu a můžete sledovat jeho cestu na dohodnuté stanoviště.
  • Jakmile řidič dorazí, ověřte si, že jeho vizáž i vůz odpovídají informacím v aplikaci.
  • Svou cestu můžete sledovat a sdílet včetně odhadovaného času příjezdu se svými přáteli nebo rodinou.
  • Zaplatíte hotově nebo bezhotovostně přímo v aplikaci.
  • Ohodnotíte jízdu nebo zanecháte jakoukoliv další zpětnou vazbu.

* Slevu na jízdné mohou uplatnit všichni uživatelé v Plzni a Ostravě, kteří využijí službu UberX do 10. října 2021. Maximální výše slevy je v Plzni stanovena na 85 Kč a v Ostravě na 120 Kč.