Uber podporuje dobrovolné dárce krve. Na Světový den dárců jim do nemocnice zajišťuje bezplatnou jízdu

Společnost Uber se letos rozhodla podpořit česká transfuzní oddělení a na Světový den dárců krve si tak pro všechny své uživatelé připravila speciální promokód na jízdu do odběrového centra zdarma i slevu na další cesty. Každý, kdo chce během 14. června udělat dobrý skutek a krev darovat, se může do vybraných nemocnic svézt Uberem zdarma a po odběru navíc získat slevový kód na další dvě jízdy. Akce se koná ve spolupráci s nemocnicemi v Praze i Brně, cílem je motivovat k dárcovství maximální počet dobrovolníků a podpořit tak ty, kteří krev nutně potřebují.

Společnost Uber spojila síly se třemi fakultními nemocnicemi a pražským i brněnským uživatelům tak poskytuje jízdu na odběr krve zcela zdarma*. Do akce se zapojila Všeobecná fakultní nemocnice, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady a také Fakultní nemocnice Brno. Cílem spolupráce je při příležitosti Dne dárců krve motivovat k odběru maximální počet dobrovolníků a bojovat tak proti jejich dlouhodobému nedostatku.

Cesta na odběrové místo zdarma však není jedinou odměnou, kterou si Uber pro své uživatele připravil. Po dokončení darovacího procesu totiž každý dobrovolník dostane od zdravotnického personálu ještě promo kód, který mu zajistí slevu 60 %** na další dvě jízdy.  Ty může následně realizovat kdykoliv v průběhu června, není tedy nutné, aby je využil hned na zpáteční cestu domů. 

„Moc si vážím každého, kdo je dobrovolným dárcem krve. Proto jsme se rozhodli spojit síly s významnými nemocnicemi v Praze a Brně a dárcům ku příležitosti Dne dárců krve umožnit dostat se na odběrové místo co nejsnazším a nejpohodlnějším možný způsobem. Pevně věřím, že se nám společně s VFN v Praze, FN Královské Vinohrady a FN Brno podaří namotivovat další dárce a alespoň částečně tak pomoci řešit akutní nedostatek krevních zásob,“ říká Štěpán Šindelář, provozní manažer Uberu pro Českou republiku.

Darovací proces je otázkou několika málo minut a podstoupit ho může každý zdravý člověk ve věku 18-65 let a váze nad 50 kg. V den odběru je potřeba vypít minimálně půllitru tekutin a posnídat netučné jídlo. Na místě je dárce povinen prokázat se dokladem totožnosti a také dokladem o zdravotním pojištěním platném v České republice. 

Pro bezplatnou jízdu* do nemocnice musí uživatel přidat promokód, který obdržel e-mailem, a jako cílovou destinaci zvolit jednu ze spolupracujících nemocnic. Po obdržení 60% slevy z jízdného po samotném odběru cestující jednoduše zadá obdržený promokód do své aplikace Uber a cena dalších dvou jízd se mu automaticky sníží o příslušnou částku. Maximální výše této slevy je stanovena na 160 korun a uplatnit ji lze do konce června.

* Maximální sleva je stanovena na 260 Kč v Praze a 180 Kč v Brně za jízdu s cílem v jedné ze spolupracujících nemocnic. Sleva platí 14. června na Světový den dárců krve.

**Maximální sleva je stanovena na 160 Kč pro každou ze dvou zlevněných jízd. Akční kód je platný do 30. června.