Turris na MWC v Barceloně

Mezinárodně úspěšná značka superbezpečných routerů Turris, která v minulosti pro svůj pilotní router Turris Omnia vybrala přes 1,2 milionu dolarů v crowdfundingové kampani Indiegogo, chce nyní zaujmout pozornost reseller partnerů a ISP providerů po celém světě. Na probíhajícím MWC Barcelona představuje Turris svůj lineup pro rok 2022 a zároveň připomíná filozofii celé stávající produktové řady. Ta se stále více zaměřuje na maximální zabezpečení s pomocí vlastního bezpečnostního systému Turris Sentinel, který díky neustále rostoucí komunitě uživatelů aktualizuje svoji databázi bezpečnostních rizik až 4 500krát denně. Silné postavení značky podtrhuje i fakt, že router Turris Omnia byl před několika dny označen uznávaným portálem Technology Reviews jako nejlepší router pro otevřený systém OpenWrt.

Na světoznámém barcelonském veletrhu Mobile World Congress představuje společnost prototyp svého routeru Turris Omnia 2022, využívající dynamický firewall založený na vlastním bezpečnostním systému Turris Sentinel. Jeho výsledná konfigurace by měla obsahovat čtyřjádrový procesor s frekvencí 2 GHz a větší kapacitu RAM než současné 2 GB. Nový model nabídne i rychlejší Wi-Fi 6, dva  10Gbit & 2,5Gbit porty a  podporu 5G. V plánu je i interní SSD.

Cílem celé expozice je především představení unikátních bezpečnostních funkcí a vlastností routeru IT odborníkům a prodejcům z celého světa a podpora expanze značky na zahraničních trzích. Svou účastí na MWC chce Turris dále posílit své stávající distribuční kanály ve Francii, Irsku, Německu, Norsku, Španělsku, Švédsku, Švýcarsku a USA, a také zaujmout nové prodejce. Turris jako jedna z mála českých firem se účastní veletrhu fyzicky a je možné ho navštívit v hale 2 na stánku 2G11.12, kontaktní osobou je František Borsík, frantisek.borsik@turris.com.  

Cílem naší účasti v Barceloně je představit naše výrobky novým zákazníkům, oslovit nové zahraniční distributory a také zvýšit náš podíl na stávajících trzích mimo Českou republiku. Do karet nám v tomto směru hraje i nedávné ocenění webu Technology Reviews, který označil náš router Turris Omnia jako nejlepší router pro otevřený systém OpenWrt,“ říká Petr Palán, šéf projektu Turris.

Routery Turris jsou vybaveny řadou pokročilých bezpečnostních funkcí, jejichž význam posiluje spolupráce se silnou IT komunitou v České republice i zahraničí. Systém zabezpečení využívá informací o zachycených a eliminovaných útocích na routery uživatelů, kteří tuto možnost povolili. Ve chvíli, kdy systém takto odhalí bezpečnostní hrozbu, vzniká automaticky aktualizace firewallu, která ihned zabezpečí proti dané hrozbě všechny Turrisy po celém světě. „V návaznosti na obrovský nárůst práce z domu roste význam zabezpečení domácích sítí, ze kterých se uživatelé připojují k citlivým firemním datům. Náš dynamický firewall nabízí v tomto směru unikátní vlastnosti, které oceňují odborní i běžní uživatelé. Barcelona je vhodným místem k tomu, abychom tyto benefity zdůraznili a připomněli odborné veřejnosti,” dodává Palán.