Jeden z nejlehčích 13“ notebooků s dotykovým displejem je na trhu

Společnost Toshiba Europe GmbH uvedla na trh první dvě konfigurace ultralehkého 13,3“ notebooku Portégé Z30t s dotykovým Full HD IPS displejem. Jedná se o vrcholné konfigurace s procesory Intel® Core™ i5 a i7 Intel® Core™ i7 s LTE modemem, velkým SSD diskem, podsvícenou klávesnicí a výkonnými bezpečnostními prvky včetně čipu TPM.

Toshiba Portégé Z30 je nástupcem legendárního modelu Portégé Z830 – notebooku, který byl dlouhou dobu nejlehčím 13,3“ přenosným počítačem na světě. Jeho odolnost byla ověřena Danem Přibáněm, který s ním procestoval Afriku a Jižní Ameriku ve svých žlutých Trabantech. Magneziové šasi notebooku přečkalo všechny nástrahy obou cest a dodnes funguje bez jediného servisního zásahu. Původní model Z830 prošel postupně dalšími vylepšeními a dnešní Z30 má oproti němu ještě více vyztužené šasi, nejkvalitnější IPS displeje s vysokým Full HD rozlišením a další moderní prvky, nově také možnost dotykového displeje. Ta je výsadou konfigurací Portégé Z30t-A-11H a Portégé Z30t-A-11U. Rozměry notebooku Z30t jsou 316 mm x 227 mm x 15,9 mm (vpředu) / 19,9 mm (vzadu) a jeho hmotnost začíná podle konfigurace na hodnotě 1,36 kg.

Vzhledem k dotykové vrstvě jsou tyto notebooky dodávány s předinstalovaným operačním systémem Windows 8.1 Professional. Váží pouze 1,2 kg a na baterii vydrží pracovat až 10 hodin. Ocení jej uživatelé, kteří nepřipouštějí žádné kompromisy ve flexibilitě ani výkonu na cestách.

Mimořádná záruka včetně servisního zásahu u zákazníka do druhého dne

Toshiba vyrábí své firemní notebooky ve vlastní továrně a všechny procházejí testováním odolnosti HALT (Highly Accelerated Life Testing) v nezávislém německém zkušebním institutu TÜV Rheinland®. Vzhledem k tomu Toshiba nabízí k notebookům kromě tříleté záruky také výjimečnou roční Záruku spolehlivosti. Zákazníci, kterým výrobek do jednoho roku od zakoupení vypoví službu, získají díky této službě bezplatnou opravu a navíc navrácení celé pořizovací částky[1].

S nejvyšší konfigurací Portégé Z30t-A-11H získají zákazníci také tříletou záruku NBD on-site, která zahrnuje zásah servisního technika u zákazníka následující pracovní den od ohlášení závady.

Model Portégé Z30t-A-11U je osazen procesorem Intel® Core™ i5, 8 GB operační paměti, SSD diskem o kapacitě 256 GB, LTE modemem a všemi potřebnými náležitostmi, včetně sady portů v plné velikosti a čtečky otisků prstů. Na trhu je za cenu 37 990 Kč s DPH.

Nejvyšší konfigurace Portégé Z30t-A-11H má procesor Intel® Core™ i7,  16 GB RAM a 512 GB SSD disk a je dodávána se zmíněnou NBD on-site zárukou. K dostání je za cenu 48 990 Kč s DPH.

[1] Podrobné podmínky najdete na stránkách http://www.toshiba-czech.com/reliability/.

[Best_Wordpress_Gallery id=“41″ gal_title=“Portege Z30-A“]