Toshiba představila na veletrhu IFA prototyp svého nového Ultra HD televizoru pro rok 2015

  • Technologie CEVO Picture kombinuje Ultra HD 4K rozlišení s mimořádnou kvalitou obrazu
  • Nová generace MediaGuide Replay přináší inteligentní a intuitivní funkce
  • Podpora HEVC umožňuje dekódování a přehrávání většího množství Ultra HD obsahu

Společnost Toshiba Europe GmbH představila na veletrhu IFA 2014 prototyp svého nového Ultra HD 4K televizoru řady U, jehož prodej je plánován na rok 2015. Toshiba je jedním z prvních výrobců, kteří představili veřejnosti nové technologie Ultra HD a uvedli televizor s tímto rozlišením na trh. Ve stejném duchu vybavila společnost Toshiba představovanou řadu nejnovějšími inovacemi a technologiemi, včetně vylepšené funkce MediaGuide Replay, technologie zpracování obrazu Cevo a podpory HEVC[1]. Výsledkem je obraz s neuvěřitelně přesnými detaily se čtyřnásobným rozlišením oproti televizorům Full HD. Všechny nové modely jsou designovány v exkluzivním tenkém provedení.

Televizor vystavila Toshiba na veletrhu IFA 2014 v Berlíně v hale 21a. Další podrobnosti ohledně dostupnosti nové řady U v Evropě během roku 2015 budou ohlášeny následně.

Individuální nahrávání, které se přizpůsobí divákovi

Nová řada U bude prvním modelem Ultra HD televizoru, do kterého implementuje Toshiba funkci MediaGuide Replay – inteligentní nahrávání, které automaticky reaguje na zvyklosti diváka a připomíná mu programy, které rád sleduje. Tato funkce byla původně představena s řadou televizorů Toshiba L74. Předem doporučuje uživatelům nahrání programů na základě jejich předchozích návyků při sledování televize. Řada U však představuje další významný posun a zavedení nových inteligentních a inovativních funkcí MediaGuide Replay. Tato vylepšení rozšíří uživatelské možnosti, které budou kombinovat použití televizoru a dalších zařízení, jako například tabletu. Zároveň přinesou nové intuitivní funkce, které umožní zvýšení pohodlí – ať už budete doma, nebo momentálně u televizoru nebudete.

Na první pohled působivější

Neuvěřitelné ostrý Ultra HD displej ještě více oživuje technologie Toshiba Cevo Picture, která zajišťuje mimořádně ostrý a vysoce působivý obraz díky pokročilému naladění podsvícení. Hloubka detailů a bohatší obraz byl vylepšen použitím širších LED a zvýšením rozsahu barev. Procesor, který je součástí technologie Cevo, dokáže obnovit původní informace o jasu a barvách, které se ztrácí během nahrávání kvůli kompresi obrazu. Všechny tyto prvky dohromady poskytují uživatelům při sledování viditelně lepší zážitek se všemi detaily.

Více možností přehrávání Ultra HD obsahu

Nová řada televizorů Toshiba U bude podporovat nejnovější standard dekódování videa – HEVC1, který umožní přehrávání Ultra HD obsahu prostřednictvím internetového vysílání, USB disku nebo SD karty a zajistí vyšší kompatibilitu zobrazení 4K obsahu při 60 snímcích za vteřinu. Výsledkem je ostrý živý obraz s vysokým rozlišením.

Provedení nové řady U bude v elegantním a stylovém designu, který se hodí do jakéhokoli moderního obytného prostoru. Televizory řady U nabídnou tenký rámeček a elegantní moderní chromový stojan s pískovaným kovovým povrchem.

 

[1]High efficiency video codec

 

[Best_Wordpress_Gallery gallery_type=“thumbnails“ theme_id=“1″ gallery_id=“11″ sort_by=“order“ order_by=“asc“ show_search_box=“0″ search_box_width=“180″ image_column_number=“5″ images_per_page=“30″ image_title=“none“ image_enable_page=“1″ thumb_width=“180″ thumb_height=“90″ thumb_click_action=“undefined“ thumb_link_target=“undefined“ popup_fullscreen=“0″ popup_autoplay=“0″ popup_width=“800″ popup_height=“500″ popup_effect=“fade“ popup_interval=“5″ popup_enable_filmstrip=“1″ popup_filmstrip_height=“50″ popup_enable_ctrl_btn=“1″ popup_enable_fullscreen=“1″ popup_enable_info=“1″ popup_info_always_show=“0″ popup_enable_rate=“0″ popup_enable_comment=“1″ popup_hit_counter=“0″ popup_enable_facebook=“1″ popup_enable_twitter=“1″ popup_enable_google=“1″ popup_enable_pinterest=“0″ popup_enable_tumblr=“0″ watermark_type=“none“ watermark_link=“http://web-dorado.com“]