Toshiba Cloud Client Manager umožňuje firmám spravovat mobilní pracovní nástroje

Toshiba Europe GmbH oznamuje dostupnost správce Toshiba Cloud Client Manager (TCCM) – cloudové služby, která umožňuje firmám všech velikostí jednoduše spravovat svá koncová zařízení, poskytuje kompletní správu aktiv a komplexní nástroje pro zajištění efektivity a funkčnosti zařízení.

Služba je již nyní k dispozici a nabízí patch management, inventář aktiv, správu napájení a softwarových ovladačů Toshiba. Na začátku roku 2015 zpřístupní TCCM nové funkce pro správu mobilních zařízení a inteligentní funkci ochrany cloudu. Současné moduly TCCM budou prezentovány od 9. do 13. listopadu 2014 na Gartner Symposium ITXPO v Barceloně.

Uživatelé mohou kontrolovat a ovládat svá IT zařízení za pomoci standardního webového prohlížeče v reálném čase bez nutnosti investice do serverů pro správu softwaru.

TCCM automatizuje systémy administrace a podpory, které by za jiných okolností musely být obstarány ručně. Firmě tím přináší flexibilnější správu koncových zařízení pomocí jediného intuitivního grafického rozhraní s přístupem online. Pomáhá tak získat ze zařízení maximum, zajistit bezpečnost a aktualizaci.

Inteligentní a responzivní patch management

Aktualizace a záplaty jsou vydávány dodavateli softwaru. Patch management automaticky napříč různými operačními systémy a aplikacemi vyhodnotí, které z nich jsou potřeba. Díky tomu jsou zpracovány pouze relevantní aktualizace a doba updatování se tak zkrátí na minimum. Tím je zajištěna co největší možná bezpečnost koncových IT zařízení ve firmě. Výsledkem je lepší přehlednost, která snižuje možná rizika a komplikace. Toshiba navíc poskytuje aktualizace ovladačů a umožnuje tak firmám udržet zařízení plně funkční.

Kompletní inventarizace aktiv na jednom rozhraní

Moderní organizace používají četná zařízení, z nichž některá jsou umístěna v domácnostech nebo na pobočkách. Notebooky, Ultrabooky™ a tablety jsou důležitými aktivy a je důležité, aby společnost měla přístup k úplným informacím o všech zařízeních v síti. Nástroj pro inventarizaci aktiv zobrazuje na jednom rozhraní všechna zařízení spravovaná TCCM, která se v organizaci používají. Služba umožňuje uživateli zjistit detailní informace o konktrétním zařízení, například jaký software je v daném zařízení nainstalován. To vše přináší cenný přehled všech aktiv a pomáhá tak firmě k informovanosti o tom, které zařízení potřebuje vyměnit a kdy.

Snížení spotřeby

Funkce správy napájení je navržena tak, aby shromažďovala informace o spotřebě energie v časovém horizontu dne nebo hodiny a o produkci emisí CO2. Nastavení napájení lze monitorovat pomocí plánu napájení a nastavení špičky, což umožní chytrou kombinaci síťového a bateriového napájení. V závislosti na úrovni používání pak může IT správce převzít kontrolu a snížit tím spotřebu celé firmě. Použije specifické nastavení nebo nabídne software pro úsporu energie každému koncovému zařízení.

Nové funkce rozšiřující TCCM

Od začátku roku 2015 se bude služba TCCM rozšiřovat a nabídne funkci ochrany cloudu a správu mobilních zařízení Mobile Device Management (MDM) pro další zvýšení úrovně kontroly nad firemními zařízeními. Vzhledem k tomu, že data dnes tvoří páteř většiny současných podniků, je nezbytné chránit záznamy a dokumenty efektivním zálohovacím systémem. Se službou TCCM mohou uživatelé použít funkci automatického zálohování. To ochrání důležitá data v případě poškození zařízení nebo systému a zajistí možnost jejich obnovení bez negativního dopadu na podnikání.

Vzhledem k široké škále zařízení, která se ve firmě používají, včetně smartphonů a tabletů, nabírá MDM na důležitosti. Tato služba od Toshiby umožní organizacím vytvářet oprávnění pro uživatelské účty, tedy dle potřeby povolení a odepření přístupu k datům, a zavést bezpečnostní opatření, jako je síla hesla, šifrování, zamykání zařízení a přepisování dat. Určuje také podmínky a oprávnění, za jakých se obchodní aplikace mohou používat na soukromém zařízení, a tím zjednodušuje fungování principu Bring Your Own Device (BYOD).

Toshiba Cloud Client Manager je nyní k dostání. Od roku 2015 také s novými funkcemi.

[Best_Wordpress_Gallery id=“8″ gal_title=“Toshiba B2B Z20t lifestyle“]