Toshiba osazuje své špičkové firemní notebooky řady Z procesory Intel® Core™ 6. generace

  • Modely Portégé Z20t-C, Z30-C, Tecra Z40-C a Z50-C budou těžit z výhod nejnovějších procesorů Intel
  • Významné zlepšení výkonu zařízení a jejich výdrže v případě napájení z baterie
  • Portégé Z20t-C s novým portem USB 3.1 typ C Gen 1

Společnost Toshiba Europe GmbH oznámila, že svou nejprestižnější třídu podnikových přístrojů – řadu Z, vybaví procesory 6. generace Intel® Core™. Mezi vybrané špičkové profesionální notebooky řady Z patří 12,1″ (30,7 cm) model Portégé Z20t-C, 13,3″ (33,8 cm) Portégé Z30-C, 14″ (35,6 cm) Tecra Z40-C a 15,6″ (39,6 cm) Tecra Z50-C. Zákazníci tak mají na výběr ze široké škály velikostí displejů. Všechny klasické véčkové modely řady Z nabídnou i nadále možnost dokování a stejné napájecí adaptéry.

Díky procesorům 6. generace Intel® Core™ poskytnou všechny nové modely řady Z vyšší výkon při doposud nejnižší spotřebě energie. Nové procesory také zajišťují maximální využití prostředků a nástrojů Windows 10, včetně nových funkcí, jako například hlasové asistentky Cortana.

Notebooky řady Z, které již dosud nabízely vynikající výdrž baterie pro práci na cestách, poskytnou nyní v tomto ohledu ještě větší svobodu. Oddělitelný model Portégé Z20t-C, který je osazen novým procesorem Intel® Core™ M šesté generace, bude navíc pro snadnější používání disponovat novým oboustranným portem USB 3.1 typ C Gen 1, u kterého nezáleží na orientaci konektoru. Portégé Z20t-C poskytuje firemním zákazníkům flexibilitu, ať už ho používají jako výkonný Ultrabook™, nebo pasivně chlazený tablet. Díky vynikající energetické efektivitě procesorů Intel® Core™ M bude možné s Portégé Z20t pracovat bez síťového napájení až 19 hodin[1], neboli až dva pracovní dny bez nutnosti připojení k elektrické síti.

Ultramobilní Portégé Z30-C je ideální pro často cestující manažery. S výdrží těsně pod 16 hodin1 a hmotností 1,2 kg je jedním z nejžádanějších mobilních počítačů ve své kategorii. Notebook Tecra Z40-C byl navržen tak, aby poskytl optimální rovnováhu mezi mobilitou a produktivitou. Díky většímu displeji, nyní s rozlišením až Full HD, mohou být uživatelé produktivnější bez kompromisů v přenositelnosti. Tecra Z40-C může být napájena z baterie nyní až 15 hodin1.

Nová Tecra Z50-C je navržena pro plnění náročných úkolů a maximální produktivitu práce. Díky velkému displeji je ideální na práci se složitými dokumenty a velkými tabulkami. Tecra Z50-C je vybavena čtyřmi porty USB 3.0 a nechybí jí možnost osazení optickou mechanikou. Všechny inovované přístroje i nadále disponují touchpadem, trackpointem a podsvícenou klávesnicí pro pohodlnou práci ve slabě osvětleném prostředí.

Aktualizované modely Portégé Z20t-C, Portégé Z30-C, Tecra Z40-C a Tecra Z50-C budou v ČR a na Slovensku k dispozici postupně během prvního a druhého čtvrtletí 2016.

 

[1] Podle MobileMark 2014

 

Portege-Z30-A_02_Z-Screen Portege-Z30-A_05 Portege-Z20t-B_03_with-logo Portege-Z20t-B_life-style_06