TOKOZ zabezpečí dodávkové vozy společnosti FedEx

Český výrobce zabezpečovacích mechanismů TOKOZ ze Žďáru nad Sázavou si připsal důležitý úspěch. Jeho unikátní zabezpečovací mechanismus VANLOCK, který byl představen v loňském roce, bude chránit vozový park francouzské divize americké společnosti FedEx. Zámek se již objevil na prvních dodávkách a ve finále jich mechanismem VANLOCK z TOKOZu bude osazeno pravděpodobně i několik tisíc.

Zámky VANLOCK na těchto dodávkových vozech jsou momentálně osazeny českou patentovanou vložkou TOKOZ PRO, do budoucna by kromě řady TOKOZ TECH mohla být použita i mechatronická verze TOKOZ ePRO. Ta umožňuje elektronicky kontrolovat přístupy do chráněného prostoru a hlídat přístupová práva.

Celosvětově výrazně roste objem investic do tohoto druhu zabezpečení. Zvláště pak z pohledu poměru mezi vlastní hodnotou dodávkového vozu a mnohdy výrazně vyšší hodnotou nákladu a zboží tímto vozem přepravovaného. Je třeba si uvědomit, že překonávání vlastních autozámků je pro organizované mezinárodní gangy mnohdy vrcholovým sportem. Každé zabezpečení navíc a jiného druhu je účinnou překážkou,“ uvádí Petr Neuvirt, obchodní ředitel divize zámků a kování TOKOZu. „Jsme jedni z mála globálních dodavatelů, kteří na tuto situaci dokázali najít řešení za pomoci vlastního know-how.“

Zámkový mechanismus VANLOCK, který v ČR získal certifikaci DEKRA, vznikl v reakci na rostoucí počet krádeží majetku z nákladového prostoru ve státech mimo Českou republiku. Provozovatelé logistických služeb začali hledat výrobce na mezinárodním poli, který by dokázal dodat komplexní řešení, odolný zámek, jenž se dá na vozovou skříň instalovat dodatečně a vyhoví jak dopravním předpisům a certifikacím, tak požadavkům pojišťoven. TOKOZ pak tradičně dokázal zaujmout nejen chytrým řešením, ale také racionální cenou.

Za mechanismem VANLOCK opět stojí vlastní konstrukční tým TOKOZu, který vyvinul již několik českých, ve světě úspěšných a patentově chráněných zabezpečovacích mechanismů a výrobků. S produkty VANLOCK, XBOX, TOKOZ PRO, TOKOZ TECH, ePRO či tradičními visacími zámky a závorami prorazila žďárská firma kromě Francie také ve Velké Británii, Itálii, Ukrajině, Číně nebo Indonésii, přičemž v České republice a na Slovensku patří k lídrům trhu.

vanlock-tokoz-fedex_3

vanlock_dodavka

vanlock_white_01

vanlock-tokoz-fedex_1

vanlock-tokoz-fedex_2