Tokoz uvedl novou zámkovou vložku TECH

Žďárský výrobce zámků a kování, společnost TOKOZ a.s., uvedl na trh novou zámkovou vložku TOKOZ TECH. Vložka na principu odpružených plochých stavítek s ložiskovým principem, která obsahuje patentované valivé elementy, pochází kompletně z vlastního vývoje. Splňuje certifikaci do RC 3 dle ČSN EN 1627 a BT3 dle ČSN EN 1303 a umožňuje stavbu mnohaúrovňových systémů hlavního a generálního klíče.

Vložka TOKOZ TECH vznikla na základě dlouhodobé poptávky po vysoce odolné vložce s pružinovými stavítky v cenové relaci do 700 korun, která na českém trhu v posledních letech chyběla. Určena je především pro vchodové dveře rodinných domů a bytů, případně jako doplňková vložka do interiérů. Vložka bude v první fázi uvedena jako oboustranná vložka, půlvložka, vložka s olivou a vložka s pastorkem. Zároveň bude stejný zamykací systém umisťován do těla visacího zámku PLUTO 50.

Těleso i cylindr vložky jsou tvořeny velmi přesnými zinkovými odlitky. Stavítka, nástavce, zarážka a pasivní stavítka jsou z nerezové oceli. Stavítka pracují s osmi různými výškami v pěti pozicích za sebou a jsou kalena, což zajišťuje zvýšenou odolnost proti odvrtání. Pasivní stavítka jsou umístěna ve čtyřech pozicích za sebou z boku klíče. Horní hřbet klíče je veden samostatnými zarážkami. Nejvýznamnější přidanou hodnotou celého systému je umístění valivého elementu nad stavítka. Ten odstraňuje tření klíče a stavítek, díky čemuž je teoreticky zajištěno nulové opotřebení klíče i stavítka. Stavítko s valivým elementem je chráněno patentem společnosti.

Vložka pracuje jak se dvěma základními typy profilů klíčů, tak i s profilem pro systémové vložky. Frézování klíčových kódů je možné zajistit na konvenčních stolních frézkách. Systém nabízí velké množství efektivních kombinací na jeden profil.

Bylo pro nás důležité přivést na trh český produkt, který v sortimentu TOKOZ chyběl. TOKOZ TECH v sobě spojuje několik důležitých atributů, které z něj dělají ideální vložku pro české domácnosti, a sice cenu, bezpečnost, kvalitu a spolehlivost. Zároveň přináší další posun v užitných i technických vlastnostech a bezpečnosti zámkových vložek,“ uvádí Petr Neuvirt, obchodní ředitel společnosti TOKOZ. „To, že jde o správnou cestu, potvrzují úspěchy na veletrzích LOCK FEST 2014 a Security Essen v Německém Essenu, kde jsme dostali ocenění od samotných klíčařů.“

Vložka TOKOZ TECH bude uvedena do prodeje na přelomu listopadu a prosince 2014 s doporučenou cenou 539 Kč za oboustrannou vložku, 399 Kč za půlvložku, 659 Kč za vložku s olivou a 589 Kč za vložku s pastorkem.

Společnost TOKOZ je nejstarším nepřetržitě fungujícím českým výrobcem zámků a kování. Výrobu zahájila v roce 1920 ve Žďáru nad Sázavou, kde sídlí dodnes.  Mezi hlavní produkty patří zámkové vložky, visací zámky a zámky pro motoristický segment. Mezi vlajkové produkty společnosti patří zámková vložka TOKOZ PRO, dosud nepřekonaná nedestruktivními metodami, která je použitelná jako dveřní vložka nebo zámkový vložka do visacích zámků a dalších mechanismů a nově také vložka TOKOZ TECH, určená pro domácnosti.
Společnost TOKOZ se také pravidelně umísťuje v žebříčku Českých 100 nejlepších. Toto ocenění získávají společnosti, které dosahují vynikajících, stabilních, mimořádných anebo pozitivně pozoruhodných výsledků.

[Best_Wordpress_Gallery id=“12″ gal_title=“TOKOZ TECH“]