TOKOZ představuje zámek GAMA 40 určený pro chalupáře, rybáře nebo zahrádkáře.

Vysoká odolnost bezpečnostní třídy 3, která zaskočí zloděje a může snížit cenu za pojistku nemovitosti. Absolutní odolnost proti vodě, mrazu i nečistotám. Možnost využívat jediný klíč pro vícero zámků. To je TOKOZ GAMA 40 s vložkou TOKOZ PRO, absolutní novinka ze Žďáru nad Sázavou. Určena je především pro ty, které trápí pravidelné nájezdy zlodějíčků – tedy chalupáře, rybáře, zahrádkáře nebo včelaře, ale i majitele karavanů nebo návštěvníky kempů.

Zámek GAMA 40 je malý a lehký, přesto se vyznačuje vysokou odolností proti většině známých metod poškození. Jeho masivní zinkové tělo dostatečně dlouho odolá destruktivním metodám včetně elektrického akumulátorového nářadí, kalený oblouk zámku znesnadňuje přestřižení a v kombinaci s petlicí ho takřka znemožňuje. Vnitřní vložka TOKOZ PRO, která byla navržena předním českým konstruktérem Lubošem Dvořákem a využívá tři české patenty, odolá planžetování, elekropicku a zcela znemožňuje bumping.

Vložka PRO patří k nejlepším bezpečnostním vložkám na českém trhu* a je díky své konstrukci vysoce odolná i v extrémním prostředí. Zámky GAMA byly testovány jako uzamykací mechanismy kotvicích řetězů v přístavech a jejich funkce nebyla nijak narušena ani po dlouhodobém ponoření ve vodě. Vložka umožňuje využívat systém generálního klíče, tedy odemykat všechny zámky z rodiny TOKOZ PRO jediným klíčem.

„Zámek TOKOZ GAMA 40 jsme vyvinuli především pro zloději velmi ohroženou skupinu chalupářů, zahrádkářů, rybářů nebo včelařů. V kombinaci s petlicí se totiž hodí jako hlavní zámek pro přístupovou cestu, umožňuje ukotvení pramic ve vlhkém prostředí, využít lze také pro zajištění vnitřní výbavy, například zahradního náčiní nebo stavebních strojů. Svým provedením dokáže zcela odradit amatérského zloděje a těm profesionálním značně zkomplikovat jejich plány. Cena, která odpovídá kvalitě použitých materiálů a uzamykacího mechanismu navíc vychází z filosofie TOKOZu nabídnout spolehlivě bezpečné výrobky za velmi dostupné ceny,“ uvádí Jitka Vozábová, specialistka na zámky a kování společnosti TOKOZ.

Zámek TOKOZ GAMA 40 je možné objednat na e-shopu TOKOZ za cenu 499 bez DPH.

Technické informace o visacím zámku GAMA 40

  • zámek ve třídě odolnosti 3 dle ČSN EN 12320
  • masivní zinkové tělo, velikost 44 mm
  • kalený ocelový oblouk průměr 8 mm
  • oboustranně jištěný oblouk je po odemčení otočný o 360 stupňů
  • vysoká odolnost proti planžetování a vyhmatání
  • vysoká odolnost proti bumpingu
  • vyšší odolnost proti odvrtání
  • možnost hlavního a generálního klíče (SGHK) s ostatními výrobky TOKOZ PRO
  • klíč jde zasunou a vysunout pouze v uzamčeném stavu
  • standardně dodáván se třemi klíči a bezpečnostní kartou bránící nežádoucímu kopírování klíčů

* Vložka TOKOZ PRO ve variantě 400 byla v nezávislém TESTU MF DNES v koordinaci s Asociací zámkových a klíčových služeb se známkou 1,1. GAMA 40 využívá její modifikaci TOKOZ PRO 300.
Více zde:
http://video.idnes.cz/?idvideo=V150611_163838_webtv_nov
http://www.fyi.cz/cylindricka-zamkova-vlozka-tokoz-pro-400-vyhrala-v-testu-mf-dnes/