T-Systems získala titul leadera v průzkumu společnosti Gartner za služby datových center a řešení pro veřejné služby (utility) v Evropě

V nejnovějším průzkumu společnosti Gartner získala společnost T-Systems titul leadera za externí služby datových center (DCO, Data Center Outsourcing) a veřejně prospěšné služby v Evropě*. Ocenění vychází z jasné vize T-Systems a schopnosti ji realizovat. Nový výzkum v podobě magického kvadrantu ukazuje hlavní pokroky „kompletní vize“ společnosti T-Systems v porovnání se zprávou společnosti Gartner z předchozího roku.

„Američtí poskytovatelé získávají vedoucí postavení díky své schopnosti poskytovat plnění kdekoliv na světě, ale my jdeme jinou cestou a investujeme do naší schopnosti transformovat podnikání našich zákazníků a dodávat naše služby prostřednictvím technologie cloud computing do regionů, kde nemáme žádné přímé zastoupení,“ vysvětluje Reinhard Clemens, člen představenstva společnosti Deutsche Telekom a generální ředitel společnosti T-Systems„Naše poslední velká zakázka pro výrobce výtahů a eskalátorů, společnost KONE, je příkladem úspěšné aplikace této naší strategie.“

Podle analýzy společnosti Gartner, ekonomické problémy a omezení týkající se rozpočtů na informační technologie (IT) nadále urychlují nástup služeb pro industrializovanou infrastrukturu, včetně dynamických cloudových technologií, která umožňuje IT manažerům firem plnit hlavní obchodní priority, jimiž jsou dodávky nových obchodních řešení a současné snižování nákladů na provoz informačních technologií.

„Nejsme vhodným partnerem pro ty, kteří očekávají „nepřiměřeně nízkou cenu“, ale pro takové, kteří ocení špičkovou technologii a služby, které je výrazně podpoří v jejich podnikání,“ říká Clemens. „Zaměřujeme se na transformaci celého ICT zákazníka, která má následně velký pozitivní dopad na jeho hlavní podnikání.“

Zdá se, že tato filozofie je v souladu s očekáváními zákazníka preferujícího poskytovatele služeb, kteří mají proaktivní přístup k inovacím a optimalizaci systémů, jako je například společnost T-Systems.

*Magic Quadrant for Data Center Outsourcing and Infrastructure Utility Services, Europe/ G00239819/Claudio DaRold, Gianluca Tramacere, Frank Ridder, 18. července 2013 http://www.gartner.com/reprints/t-systems-annual-reprints?id=1-1HDQ4ZF&ct=130719&st=sb

O společnosti T-Systems
T-Systems Czech Republic nabízí síťově orientovaná ICT řešení a služby systémové integrace, implementaci a provoz ICT systémů. Zaměřuje se především na podnikovou klientelu, a to jak na nadnárodní koncerny s celosvětovou působností, tak i na významné lokální podniky a veřejnou správu.
Služby společnosti T-Systems představují pro zákazníky optimalizaci procesů, zlepšení kvality a snížení nákladů na oblast interních ICT systémů. To ve svém důsledku poskytuje zákazníkům vyšší flexibilitu a možnost koncentrace na jejich hlavní předmět činnosti.
Informace o společnosti a jejích službách najdete na internetových stránkách www.t-systems.cz.

O skupině Deutsche Telekom
Skupina Deutsche Telekom je jedním z předních světových poskytovatelů integrovaných ICT služeb pro více než 129 miliónů mobilních zákazníků, 32 miliónů zákazníků fixních služeb a více než 17 miliónů širokopásmových služeb. Skupina poskytuje produkty a služby pro pevné i mobilní sítě, internetové a IPTV zákazníky. Pro firmy zajišťuje skupina širokou škálu ICT řešení. Deutsche Telekom působí ve více než 50 zemích světa a má 230.000 zaměstnanců. Tržby generované v roce 2012 dosáhly výše 58,2 miliardy eur, z toho více než polovina mimo Německo.