SysAdmin Day 2020: Bezpečná práce s mobilními počítači dynabook

Rok 2020 je v mnoha ohledech výjimečný. Celosvětová koronavirová pandemie způsobuje transformaci pracovních postupů ve společnostech a v návaznosti na to zažívá nečekaný vzestup potřeba digitalizace. Zavádění možnosti práce z domova se stává v mnoha společnostech hlavní prioritou. Podle průmyslového sdružení Bitkom měli na začátku roku 2019 příležitost pracovat z domova asi čtyři z deseti zaměstnanců. Nedávná studie ukazuje, že nyní pracuje zcela nebo částečně v režimu home office každý druhý zaměstnanec.

S tím souvisí velký tlak na správce systémů, kteří přispívají rozhodujícím způsobem k úspěšné implementaci modelu mobilních pracovišť. Jejich úsilí každoročně připomíná den systémových administrátorů (SysAdmin Day), který letos připadá na 31. července. Základem pro jejich každodenní práci je silná a bezpečná IT infrastruktura. Efektivní a bezpečná řešení pro podnikovou mobilní práci nabízí společnost Dynabook Europe GmbH.

Vysoká míra zabezpečení s profesionálními notebooky dynabook

Firemní notebooky společnosti dynabook nabízí mnoho bezpečnostních funkcí navázaných na hardware i software, které zajišťují vysoké standardy ochrany před neoprávněným přístupem.

Modul Trusted Platform Module (TPM 2.0) zaručuje integritu notebooku a zabraňuje jeho použití neoprávněnou osobou. Systém BIOS vyvinutý společností Dynabook chrání zařízení před hackery i během zavádění systému, nevyužívá řešení třetích stran, a proto splňuje nejvyšší bezpečnostní standardy. Kromě toho využívá mnoho modelů notebooků dynabook biometrické bezpečnostní funkce. Jako příklad lze uvést novou řadu Portégé X integrující SecurePad™ se snímačem otisků prstů a IR kameru pro rozpoznávání obličeje s podporou Windows Hello. Tyto komplexní bezpečnostní funkce umožňují zaměstnancům, aby se mohli soustředit na svou práci a správcům systému pomáhají snížit pracovní zátěž související s bezpečnostními riziky.

Nejvyšší zabezpečení a flexibilita: dynabook Mobile Zero Client

Nyní se IT manažeři snaží zajistit zaměstnancům flexibilitu a možnost práce z domova i kanceláře. Nejvyšší míru podpory a zabezpečení práci poskytuje dynabook Mobile Zero klient (dMZC). Toto mobilní řešení využívá maximálně možnosti cloudu a umožňuje pružnou práci odkudkoli s bezpečným přístupem do podnikové sítě. Citlivá data nejsou ukládána na lokální pevný disk nebo SSD, ale jsou šifrována a ukládána v cloudu. Zaměstnanci k nim přistupují pomocí virtuální plochy a zařízení podporuje systémy klíčových poskytovatelů, jako například Citrix či VMware. Systémoví administrátoři mohou díky tomu těžit z rychlé integrace dMZC do existujících IT infrastruktur. dMZC minimalizuje riziko nežádoucího přístupu, krádeže dat i napadení malwarem.

Další informace o sortimentu dynabook naleznete na https://cz.dynabook.com.

Dynabook Portege X50-F_Lifestyle_Image_FINAL Portege_X40_04