Startup DoDo zajistí kompletní rozvoz i picking objednávek pro e-shop PENNY

Logistický startup DoDo rozšiřuje divizi DoDo Fresh o další silnou značku a nově spolupracuje také se společností PENNY. V rámci spuštěním zkušebního provozu v Plzni startup přichází i se zcela novou kompetenci tzv. pickingu. Pro PENNY tak kromě tradiční služby rozvozu zboží obstará i kompletní sestavení objednávek, které zajistí díky rozšíření vlastní kurýrské aplikace. 

DoDo Fresh, segment vyčleněný samostatně pro rozvoz potravin, je pro DoDo dlouhodobě velmi úspěšný. Startup v Česku postupně kompletně přebral například rozvoz nákupů britského řetězce Tesco, o logistiku se kompletně stará populárnímu online supermarketu Košík.cz a od začátku roku 2021 také novému potravinovému e-shopu Tomato. Nově do portfolia klientů přibyl také řetězec PENNY, pro nějž spolupráce s DoDo znamená vůbec první zkušenost s online prodejem. 

„Chceme být lidem blíž. Poslední rok a půl změnil nákupní chování lidí a my jim chceme nabídnout alternativu k nákupu v našich kamenných obchodech. Ty vždy byly, jsou a budou pro nás základem, ovšem reagujeme na potřeby a požadavky zákazníků, a proto jsme připravili projekt PENNYDOMU.“  komentuje start projektu Jens Krieger, generální ředitel PENNY.

Zákazníci si na e-shopu www.PENNYdomu.cz mohou nákup objednat až 3 dny předem, nejrychleji jim bude zboží doručeno 2 hodiny od objednání. V rámci spolupráce s PENNY přichází logistický startup vůbec poprvé i s kompetencí kompletního pickingu objednávek. Za účelem spuštění této služby DoDo vyvinulo vlastní aplikaci, která umožní, aby objednávky na nejbližší prodejně sestavil přímo kurýr, který je následně rozváží. E-shopové objednávky tudíž nijak nenaruší běžný chod kamenného obchodu. Pro obchodníky znamená zajištění pickingu dopravcem další usnadnění a urychlení potenciálního vstupu na internet.

„Rozvoz potravin je segment, v němž jsme dlouhodobě silní a kde jsme si dokázali vybudovat skvělou reputaci. Naše služby neustále posouváme a obchodníkům nabízíme stále flexibilnější a komplexnější servis. Názorným příkladem je i právě logistika pro PENNY, kde náš kurýr zajistí nejen rozvoz, ale i kompletní přípravu objednávky,“ popisuje Martin Marek, CEO DoDo pro Českou republiku a Slovensko.

Logistický startup DoDo aktuálně působí prakticky po celé České republice a nákupy vozí také na Slovensku, v Polsku, v Maďarsku a Bulharsku. Spolupráce s PENNY bude v první fází procházet zkušebním provozem v Plzni, následně budou vyhodnoceny možnosti rozšíření také do dalších měst, kde PENNY funguje. V současné době pro DoDo doručuje na 1 800 kurýrů a vozový park firmy se skládá z více než 800 vozidel s ekologickým pohonem na CNG.