Rozvozu jídla se daří, JídloTEĎ hlásí v lednu o 28 % více objednávek

JídloTEĎ, jeden z lídrů na trhu rozvozu jídla v České republice, hlásí v lednu nárůst objednávek o 28 % oproti předchozímu měsíci. Největší objem z objednávek si ukousla Praha, regiony mírně posílily. Roste také základna pravidelně objednávajících zákazníků.

Zimní měsíce patří pro služby rozvozu jídla k těm silnějším. Důvodem je především kratší den a povětrnostní podmínky, které odrazují zákazníky od osobní návštěvy restaurací. Letošní leden se navíc v objemu vyřízených objednávek stal nejsilnějším měsícem v historii služby JídloTEĎ. Podle jejích zástupců to ilustruje zvyšující se zájem Čechů o tyto služby obecně a to, že restaurace dokáží rozvoz lépe prezentovat jako vhodnou alternativu.

„Zvyšující se počet objednávek je dobrou zprávou především pro restaurace,“ komentuje situaci Marc Westermann, obchodní ředitel JídloTEĎ. „Právě jim totiž rozvoz jídla může výrazně ekonomicky pomoci. Ze zkušenosti víme, že lidé objednávající jídlo s rozvozem patří mezi náročné, ale na druhou stranu loajální zákazníky.“

Podle Westermanna je pro služby zabývající se rozvozem jídla zima zátěžovým obdobím. Spolu s vyšší frekvencí objednávek totiž rostou nároky na přepravu jako takovou. Kurýři si musí poradit s nepřízní počasí i nízkými teplotami.
„Každý vůz máme vybavený vyhřívaným boxem, aby jídlo i při nízkých venkovních teplotách k zákazníkovi dorazilo teplé,“ zmiňuje Westermann. „Samozřejmostí pak zůstává doručení jídla do 60 minut od objednávky.“

Westermann předpokládá, že výkon trhu s rozvozem jídla by se měl v letošním roce opět zvýšit. Naroste jak počet zapojených restaurací, tak počet objednávek a pravidelně objednávajících klientů.