Rezidenční park Na Vackově okem quadroptéry

Už to nebude trvat dlouho a Metrostav Development zahájí výstavbu rezidence NA VACKOVĚ. V rámci collaborative projectu s agenturou Fresh Services, která projekt zaštiťuje, nyní finišujeme webové stránky, jejichž součástí bude 360° panorama okolí pozemku.

Na trhu není mnoho firem, které mají dostatečné technologické know how pro pořízení snímků z nižších až středních výšek. Šli jsme proto najisto a oslovili přímo tým Helicam. David a Štěpán mají se snímáním leteckých pohledů pro developery mnohé zkušenosti a jejich stroj je skutečně vypilovaný do každého detailu. To, že většina dílů pochází z jejich vlastního vývoje sice znamená, že vám nemůžeme ukázat detailní fotky snímacího zařízení (opravdu – špionáž je prý v této branži častá), zato však máme jistotu, že snímky budou co k čemu i z míst, kde už to s quadroptérou docela hází.

Vzhledem k orientaci pozemku jsme začínali fotit ráno v sedm. Radost z perfektního bezvětří sice zkazil ne úplně pěkný opar nad Prahou, ale odkládat focení na další dny nemělo smysl. Přišla by studená fronta a po studené frontě už by mohlo být pozdě i kvůli odkvétající vegetaci. Okolí budoucího rezidenčního parku bereme z výšky 180 metrů – právě tahle hranice krásně ukazuje, jak je Vackov nádherně zaklíněn mezi lokalitu Vápenky, Židovských pecí, Žižkova a nákladového nádraží.

Bude to sice chtít trochu „zazelenat“ parcely mezi stavebními ohradami, ale jinak vše vypadá dobře. V tenhle čas je tam vážně krásně – zelený klid a mír. Takže doporučuji – pokud přemýšlíte, jakou novou pražskou lokalitu poznat, vydejte se na Vackov. A pak třeba do kina Aero, které je co by kamenem dohodil. A pokud vás zajímá architektura, nezapomeňte si před tím prohlédnout Alfarezidenci – zajímavý projekt s pěkně počeštěnými prvky cohousingu.