Tip pro všechny, kteří se obávají párovat Google účet se svojí platební kartou

Máte obavy z propojení operačního systému svého chytrého telefonu s platební kartou, která otevírá dveře k vašemu bankovnímu účtu? Možná jste už nakoupili do telefonu aplikaci nebo její rozšíření. Pokud ne, určitě vás to už někdy napadlo. Tyto nákupy jsou realizovány prostřednictvím takzvaných mikroplateb, neboli finančních transakcí s malými obnosy peněz.

Již při prvním spouštění operačního systému se vás chytrý telefon zpravidla zeptá, jestli chcete propojit operační systém (Google Android, iOS, nebo Windows Mobile) s vaší platební kartou. Pokud to uděláte, můžete kdykoli nakoupit a instalovat jakoukoli placenou položku, přičemž ceny se pohybují často již od několika centů či jednotek Dolarů či Euro. Pravdou je, že většina lidí krok párování s platební kartou jednoduše přeskočí právě kvůli obavám ze zneužití posílaných informací.

Naprosto bezpečné řešení pro vás má český produkt Napka. Jedná se o aplikaci, ke které je vydána platební karta MasterCard. Karta, na kterou si jednoduše převedete libovolné množství peněz (třeba i jen stokorunu), není vázána k vašemu bankovnímu účtu, takže pokud by došlo k jejímu zneužití, nikdo se nemůže dostat k vašim úsporám. Aplikace v telefonu vás zase průběžně informuje o všech finančních transakcích, takže máte dokonalý přehled a jistotu.

Pro všechny systémy chytrých telefonů je dostupné obrovské množství aplikací od těch vyloženě praktických, jako například prográmků k úpravě natočených videí, až po hry nebo rozšíření k nim. U her je situace taková, že nákupem rozšíření v řádech desetikorun se můžete posunout do úrovně, do které byste se pouhým hraním nedostali možná nikdy.  Placené aplikace vám zase zpřístupní mnohem víc funkcí a možností.

A když už budete Napku mít, můžete s ní mnohem víc, než jen realizovat bezpečně mikroplatby. Dobře vám poslouží pro bezstarostné nákupy na e-shopech u nás i v zahraničí a můžete ji také používat jako alternativní platební kartu, když vyrazíte večer na party nalehko bez peněženky. Předem si tak snadno stanovíte, kolik chcete během večera utratit. A kdyby to náhodou nevyšlo, přímo z baru si v aplikaci kartu dobijete, nebo vás kamarád ze svojí Napky během pár vteřin založí.

Více o Napce najdete na www.Napka.cz

platba_online_2karta