Řešení BSC pro banky budoucnosti bude u svých zakázek využívat i Deloitte

Softwarové řešení české společnosti Banking Software Company (BSC) pro stavbu bank budoucnosti bude na základě nově navázaného partnerství využívat poradenská a technologická společnost Deloitte. Softwarové jádro myGEMINI, na jehož základě je možné v řádu měsíců vybudovat plně funkční neobanku, a nástroje myBI pro regulatorní výkaznictví využije Deloitte pro rozvoj svých klientů z finančního sektoru.

Řešení BSC může výrazným způsobem urychlit transformaci celé řady projektů z oblasti bankovnictví a kapitálových trhů, pojišťovnictví nebo investičního managementu. Deloitte s ním chce mířit nejen na tuzemské, ale také evropské projekty. Na základě dohody budou technologie BSC integrovány přímo do řešení Deloitte – podobným způsobem již BSC pracuje se svými partnery v USA i jinde ve světě.

„Naše řešení myGEMINI patří mezi globálně nejpokročilejší softwarové nástroje pro stavbu moderních technologických projektů z finančního sektoru. Splňuje velmi vysoké standardy, je velice flexibilní a skvěle slouží projektům, které hledají nové cesty na trhu transformujícího se bankovnictví a nových finančních služeb. Z tohoto pohledu nám dává spolupráce s partnerem, který patří mezi největší znalce nadcházejících trendů, velký smysl,“uvádí Čeněk Navrátil, Sales Director BSC.

„Deloitte si od partnerství slibuje doplnění technologických komponent, kterými vhodně rozšíří svoji digitální bankovní platformu. Společnost Deloitte tak bude moci nyní v rámci digitalizace a zlepšování uživatelského zážitku nabízet a implementovat u klientů jak komplexní platformu, tak pouze platformu BSC, či její části,“doplňuje Štěpán Húsek, partner technologického poradenství Deloitte.

Banking Software Company je ryze česká firma, fungující od roku 1990. V České republice je s obratem více než 300 milionů za rok 2017 ve svém segmentu jedničkou. Aplikace pro banky a finanční instituce vyvinuté společností BSC využívají desítky bank a více než 10 milionů koncových uživatelů po celém světě. Mezi největší klienty patří například Alfa Bank, VTB Bank či TBC Bank, v České republice pak Česká spořitelna, Raiffeisenbank, MONETA Money Bank či Equa bank.

Deloitte poskytuje služby v oblasti technologického poradenství, businessové a digitální transformace, právního a finančního poradenství, auditu, daní, řízení rizik a související služby klientům v celé řadě odvětví soukromého a veřejného sektoru. Díky globálně propojené síti členských firem ve více než 150 zemích má společnost Deloitte světové možnosti a poznatky a poskytuje svým klientům, mezi něž se řadí čtyři z pěti společností figurujících v žebříčku Fortune Global 500®, vysoce kvalitní služby v oblastech, ve kterých řeší své nejkomplexnější businessové výzvy. Mezi klienty Deloitte patří přední finanční instituce, velké soukromé společnosti, veřejné instituce, rychle se rozvíjející firmy i startupy. Více informací naleznete na www.deloitte.cz.

Petr Koutný, CEO BSC

Petr Koutný, CEO BSC