14″ prémiový notebook Portégé X40-J na trhu

Dynabook Europe GmbH představuje na českém trhu notebook Portégé X40-J. Nový tmavě modrý atraktivní design, úzký rámeček kolem matného 14″ Full HD displeje s antireflexní úpravou, přepracované panty, podsvícená pohodlná klávesnice i další vlastnosti jsou přizpůsobeny každodennímu profesionálnímu využití na cestách. Notebook v hliníkovém šasi splňuje vojenské standardy MIL STD 810G a odolá i náročným pracovním podmínkám. Nový je také systém chlazení Airflow, který zajišťuje ve spojení s inovovanými gumovými podložkami efektivní chlazení i při využití maximálního výkonu. Až 14hodinovou výdrž na baterii1 doplňuje funkce rychlého nabíjení se schopností dobít během pouhých 30 minut baterii na 40 % její kapacity. Notebooky jsou vybaveny operačním systémem Windows 10 Pro.

Konektivita, zabezpečení a záruka s opravou u zákazníka

Všechny profesionální notebooky Dynabook jsou známé bohatou konektivitou, která usnadňuje mobilní práci, připojení mnoha periferií a prezentace na schůzkách. Portégé X40-J je vybaven dvěma porty USB-C s podporou Thunderbolt 4, dvěma rozhraními USB 3.1, 3,5 mm audio jackem a také HDMI konektorem v plné velikosti. Bezdrátovou komunikaci zajišťuje adaptér Intel Wi-Fi 6 a rozhraní Bluetooth.

Všechny tři nové konfigurace mají integrovanou čtečku SmartCard a jejich SecurePad nabízí čtečku otisků prstů. Zároveň odpovídají přísným požadavkům Secured-core společnosti Microsoft a uživatelům zajišťují vysokou míru zabezpečení vůči kybernetickým hrozbám. Využívají robustní kombinaci vlastního dynabook systému BIOS, hardwaru i softwaru a přidávají možnost šifrování uložených dat pomocí hardwarového čipu TPM 2.0 a možnost biometrického ověření obličeje. Soukromí uživatele pomáhá také udržovat posuvná závěrka webové kamery. Přístroje jsou navíc vybaveny slotem pro bezpečnostní zámek, který je zajišťuje ve chvíli, kdy je uživatel musí nechat na cestách bez dozoru.

K notebooku Dynabook Portégé X40-J získají zákazníci tříletou On-site záruku s opravou u zákazníka a reakcí servisu do druhého pracovního dne od nahlášení závady.

První tři konfigurace na českém trhu

Všechny tři zástupci řady X40-J, které se dostávají na náš trh, jsou osazeny rychlým SSD diskem o velikosti 512 GB. Základním modelem je Portégé X40-J-12E s procesorem Intel Core i5 (1135G7) a 8 GB operační paměti s koncovou doporučenou cenou 35 690 Kč včetně DPH. Náročnější zákazníci mohou vybírat mezi notebookem Portégé X40-J-12F s procesorem Intel Core i7 (1165G7) a 8 GB RAM dostupným za 38 120 Kč nebo stejnou konfigurací Portégé X40-J-12M s rozšířenou kapacitou operační paměti na 16 GB, která je na trhu za 40 540 Kč. Další informace o noteboocích Dynabook najdete zde: https://cz.dynabook.com/generic/business-homepage/.

¹ Měřeno pomocí Mobile Mark™ 2014. Mobile Mark je a ochranná známka Business Applications Performance Corporation.