Profesionální notebooky Toshiba Tecra X40 na našem trhu

Profesionální notebooky Toshiba nejnovější generace X jsou na našem trhu k dispozici nyní v kompletním složení. Posledním zástupcem, který byl nyní uveden na český a slovenský trh, je 14″ přístroj Tecra X40. Jedná se o lehký a výkonný přenosný počítač s výdrží na baterii až 11 hodin.

Toshiba Europe GmbH představuje na našem trhu posledního dosud ohlášeného zástupce nové generace nejvyšší řady profesionálních notebooků Toshiba – Tecra X40. Jedná se o velmi lehký a tenký počítač s předinstalovaným operačním systémem Windows 10 Pro 64-bit, matným 14″ displejem s rozlišením full HD 1920 x 1080 bodů a výkonem, který je připraven zvládnout všechny požadavky firemních uživatelů, včetně náročného multitaskingu při práci s mnoha aplikacemi současně.

Všechny přístroje řady X jsou postaveny a optimalizovány pro procesory sedmé generace Intel® Core™ i, využívají naplno jejich potenciálu a jsou vyráběny ve vlastní továrně Toshiba s přísnou kontrolou kvality. Součástí záručních podmínek je tříletá záruka s opravou u zákazníka a také speciální „Záruka spolehlivosti“ (Toshiba Reliability Guarrantie), která zajišťuje, že pokud zařízení vypoví službu během jednoho roku od nákupu vinou výrobní vady, získá zákazník kromě záruční opravy také celou kupní cenu přístroje zpět.[1]

V kombinaci s vlastním účinným chlazením, které je u ultra tenkých notebooků klíčovým prvkem, je výsledkem vysoký výkon a dlouhá výdrž na baterie, které u řady Tecra X40 dosahuje dle konfigurace až 11 hodin (podle testů MobileMark™ 2014). Hmotnost takto výkonného přenosného počítače s 14″ displejem je při tloušťce menší než 17 mm pouhých 1,25 kg. Magneziové šasi, které je speciálně vyztuženo, propůjčuje přístrojům i přes jejich malé rozměry účinnou ochranu, což potvrdily i nezávislé náročné testy odolnosti v německém testovacím institutu TÜV Rheinland®.

Výbava a bezpečnostní prvky

Tecra X40 je notebookem, který je připraven na práci v sofistikovaném firemním prostředí s mnoha zabezpečovacími prvky. Kombinuje biometrické identifikační nástroje otisků prstů a obličeje s využitím IR kamery s podporou Intel® Authenticate, čtečku Smart Card, TPM čip ve verzi 2.0 a možnost šifrování dat uložených na disku. Bezpečnost dále posiluje vlastní BIOS Toshiba, který snižuje riziko napadení. Prémiovou výbavu podtrhuje pohodlná podsvícená klávesnice a stereo reproduktory harman/kardon.

Konektivitu s okolím zajišťují dva rychlé porty USB-C 3.1 / Thunderbolt, jeden port USB 3.0 s funkcí nabíjení telefonu či jiného přístroje i v režimu spánku, čtečka Micro SD karet a výstup HDMI (až do rozlišení 4K). S využitím malého volitelného modulu Toshiba Travel adapter, který je určen k zapojení do portu Thunderbolt, lze konektivitu na cestách rozšířit o další konektory HDMI, VGA, LAN a USB 3.0. Plnohodnotnou kancelářskou práci pak usnadňuje samostatně prodejná dokovací stanice Toshiba Thunderbolt 3 s možností připojení až 13 externích zařízení současně, včetně dvou monitorů či jiných zobrazovacích prvků přes HDMI. O grafické operace se stará adaptér Intel® HD Graphics 620.

První konfigurace Tecra X40 na trhu

Jako první se na náš trh dostávají dvě konfigurace. První z nich, Tecra X40-D-10G, nabízí výkon procesoru Intel® Core i5-7200U s podporou 8 GB operační paměti DDR4 a pro data je připraven rychlý SSD disk s kapacitou 256 GB. Druhý, výkonnější model Tecra X40-D-11F, pohání procesor Intel® Core i7-7500U se 16 GB RAM a SSD diskem s kapacitou 512 GB.

Notebooky Tecra X40-D jsou nyní k dostání prostřednictvím autorizovaných prodejců společnosti Toshiba. Doporučená koncová cena notebooku Tecra X40-D-1OG je 41 590 Kč (1 589 €) a konfiguraci Tecra X40-D-11F lze pořídit za 53 590 Kč (2 039 €).

[1] Podrobné podmínky služby najdete na stránce www.toshiba-czech.com/reliability

Toshiba_Tecra_X40_01 Toshiba_Tecra_X40_02 Toshiba_Tecra_X40_03 Toshiba_Tecra_X40_04 Toshiba_Tecra_X40_05 Toshiba_Tecra_X40_06