Monitoring pro Transparency International zajistí společnost Imper

Získávání dat o společnostech, jejich účasti ve veřejném prostoru, provázanosti s politickými zájmy, ale také monitoring celospolečenských témat. To vše spadá do agendy nevládní nezisková organizace Transparency International, jejímž posláním je mapovat stav korupce v České republice a aktivně přispívat k jejímu omezování. Pro získávání dat, práci s nimi a aktivní monitoring bude tato organizace v roce 2016 využívat nástroje společnosti Imper – konkrétně aplikace Merk a Monitora. Oznámili to zástupci obou subjektů.

Obě aplikace poslouží především pro vyhledávání a předzpracování dat pro další interní analýzy organizace. Aplikace Merk momentálně nabízí největší ucelenou databázi firem a živnostníků v ČR včetně doplňujících dat, jako jsou obraty, seznamy statutárních orgánů včetně ověřených kontaktů a mnoho dalších informací. V kombinaci s aplikací Monitora, která je momentálně nejvýkonnějším nástrojem pro monitoring českých médií v ČR, je pak možné v reálném čase dohledávat jejich publicitu v mediálním prostoru.

„V Transparency International věříme, že díky spolupráci se společností Imper a využití jejích nových technologií a nástrojů, jako jsou Merk a Monitora, dokážeme ve spojení s našimi analytickými a investigativními zkušenostmi efektivněji naplňovat cíle naší nevládní organizace, a to hlídat veřejný zájem a hájit efektivní a odpovědnou správu země,“ uvádí Milan Eibl, analytik Transparency International.

„Považujeme za důležité, že naše nástroje slouží k hlídání veřejného zájmu. Nároční partneři, jako je organizace Transparency International, jejichž cílem je dohledávat informace v nejširším možném kontextu, jsou pro nás cennou zpětnou vazbou na pokročilost našich produktů,“ zakončuje Tomáš Berger, CEO Imper.

Logo_Transparency_International_Česká_republika