Prémiové profesionální notebooky Toshiba Portégé X30 a Tecra X40

  • Tenké a lehké, vyvinuté pro profesionální práci bez kompromisů
  • Toshiba těmito novinkami dále demonstruje zaměření svých mobilních přístrojů na oblast firemních řešení

Toshiba Europe GmbH dnes představuje zcela nové elegantní notebooky Portégé X30 a Tecra X40, které se vyznačují prémiovými vlastnostmi, vysokým výkonem a nejvyšší úrovní zabezpečení pro profesionální využití. Oba přístroje vynikají mimořádně elegantním a lehkým provedením. Rozšiřují sortiment společnosti v kategorii ultratenkých a ultralehkých firemních notebooků a pro tento účel byly navrženy, vyrobeny a důsledně testovány.

Obě novinky následují po nedávném uvedení hybridního přístroje 2v1 Portégé X20W.  Těží z vlastností operačního systému Windows 10 Pro a dlouholetých zkušeností společnosti Toshiba v oblasti mobilních zařízení, jako je koncept hořčíkového šasi či hybridní technologie chlazení, která umožňuje maximalizovat výkon 7. generace procesorů Intel® Core™. Oba notebooky budou k dispozici v kultovní barvě Toshiby Onyx Blue s decentní vlasovou povrchovou úpravou a světle zlatými doplňky.

„Nejnovější přírůstky do našeho portfolia notebooků jsou výsledkem inovací, které jsme připravili pro naše firemní zákazníky se zaměřením na maximální možný výkon, konektivitu, výdrž na baterie a trvanlivost,“ řekl Maki Yamashita, Senior Vice President divize PC & Solutions EMEA společnosti Toshiba Europe GmbH. „Notebooky Portégé X30 a Tecra X40 demonstrují naše dlouholeté zkušenosti a odborné znalosti z procesu výroby mobilních zařízení od návrhu a výroby až po precizní testy odolnosti. Jsme přesvědčeni, že výsledek pocítí všichni profesionální uživatelé, kteří s novými přístroji budou pracovat.“

Elegance a výkon bez kompromisů

Notebook Tecra X40 je osazen displejem s úhlopříčkou 14 palců, je tenký 16,9 mm a váží pouze 1,25 kg. Menší, 13,3palcový přístroj Portégé X30 váží jen 1,05 kg a je tenký 15,9 mm. Ve srovnání se svým oceňovaným předchůdcem je o 11 procent tenčí a o 13 procent lehčí.[1]

Prémiové magneziové šasi obsahuje prvky, které tlumí nárazy a jeho odolnost zvyšuje unikátní konstrukce vyztužení ve tvaru včelích pláství. Oba notebooky nabízí antireflexní displeje s rozlišením Full HD (1920 x 1080 bodů) a volitelným dotykovým ovládáním, které rozšiřuje možnosti práce na cestách. Použité zobrazovací panely poskytují i v dotykových variantách široké pozorovací úhly.

Propracovanost do posledního detailu se promítla také v nové podsvícené klávesnici, jejíž klávesy jsou mírně zvětšené a umožňují tak všem uživatelům, kteří pracují na cestách, pohodlnější práci a vyšší odolnost.

Důvěra Toshiby ve spolehlivost těchto nových profesionálních přístrojů se promítla také  v tom, že notebooky jsou vybaveny mimořádnou Zárukou spolehlivosti Reliability Guarantee, která zajišťuje, že pokud zařízení vypoví službu během jednoho roku od nákupu vinou výrobní vady, získá zákazník kromě záruční opravy také celou kupní cenu přístroje zpět.[2]

Zabezpečení a konektivita

Aby byla maximálně zabezpečena všechna citlivá firemní data, jsou notebooky Portégé X30 a Tecra X40 vybaveny několika vrstvami zabezpečení uvnitř i zvenčí. Oba obsahují biometrické a obličejové autentizační senzory, z nichž nejzajímavější je nový Touchpad s názvem SecurePad™, ve kterém je vestavěn snímač otisků prstů Synaptics® Natural ID. Infračervené kamery umožňují autentizaci obličeje s Intel® Authenticate a přihlášení pomocí ověření tváře s využitím Windows Hello. K dispozici napříč celým zařízením je řada přizpůsobitelných možností identifikace, které lze kombinovat a využít k personalizaci i rychlému a bezpečnému přihlašování k systému bez nutnosti zadávání hesla.

Tyto vrstvy ochrany dále podporuje vlastní vestavěný BIOS Toshiba, který snižuje riziko neautorizovaného přístupu tím, že eliminuje implementaci prvků třetích stran.

Aby mohli profesionální uživatelé efektivně pracovat a být stále online, ať jsou kdekoli, mají notebooky Portégé X30 a Tecra X40 pokročilé možnosti připojení, včetně kompatibility s celou řadou hardwarových klíčů pro různé využití. K dispozici bude brzy také rozhraní WWAN.

Prémiová mobilita a odolnost

Stejně jako dosavadní ultratenké přístroje, mají i Portégé X30 a Tecra X40 vestavěny velmi rychlé PCIe SSD disky a také paměti DDR4, které podporují přenos dat rychlejší až o 33 procent oproti předchozím modulům DDR3L. Oba notebooky navazují na nedávno představený model Portégé X20W-D také prémiovým zvukem, který zajišťují stereo reproduktory harman/kardon® v kombinaci se softwarem DTS Sound™.

Možnosti použití notebooků rozšiřuje také nová dokovací stanice Thunderbolt 3 Dock, která umožňuje zachovat maximální výkon, zajišťuje datové přenosy a obsahuje port pro připojení monitoru i celou řadu dalších moderních rozhraní, které umožňují flexibilní a mobilní práci. Mezi nimi lze najít dva USB porty Type-C™ [3], konektory USB 3.0 a HDMI v plné velikosti a také slot pro karty microSD. K dispozici je také možnost využití čtečky čipových karet.

Dostupnost

Notebooky Portégé X30 a Tecra X40 budou k dispozici v celé Evropě, na Středním východě a v Africe v průběhu druhého čtvrtletí roku 2017.

[1] Hmotnost se může lišit v závislosti na konfiguraci, dílech namontovaných prodejcem, provedení a výběru příslušenství.

[2] Podrobné podmínky služby najdete na stránce www.toshiba-czech.com/reliability

[3] Maximální teoretická přenosová rychlost rozhraní USB Type-C je podle specifikací Universal Serial Bus (USB) Typ-C 10 Gbps. Skutečná přenosová rychlost se může lišit v závislosti na konfiguraci systému a dalších faktorech.

X30_logoX30_front on X30_Toshiba detail X30_side_logo