Postavte si vlastní custom klávesnici z komponent CZC.Gaming

CZC zařadilo do nabídky herních periferií vlastní značky CZC.Gaming modulární klávesnice určené především pro hráče a geeky. Sestavit si individuálně navrženou kabelovou či bezdrátovou klávesnici s různým profilem kláves, typem spínačů, programovatelným podsvícením a barevným provedením zvládne každý. To vše se skvělým poměrem cena / výkon, kterým produkty CZC.Gaming vynikají. V nabídce CZC jsou všechny komponenty pro stavbu klávesnic v různých variantách – kabelové i bezdrátové základny různých barev včetně průhledné, sady spínačů i různobarevné sety kláves.

Individuálně navržené a vyrobené počítače a periferie jsou mezi gamery stále populárnější. Značka CZC.Gaming proto do nabídky zařadila komponenty pro stavbu mechanických klávesnic, díky kterým si mohou uživatelé svoji herní mašinu doplnit vlastní custom klávesnicí.

Modulární custom klávesnici lze snadno postavit ze tří částí – základny, sady spínačů a setu kláves. Základny kabelových a bezdrátových klávesnic CZC.Gaming Chimera jsou k dispozici v černé a bílé barvě. Bezdrátové provedení, které se k počítači připojuje přes Bluetooth nebo USB kabelem, nabízí navíc průhlednou akrylovou variantu, u níž výrazně vynikne volitelně nastavitelné podsvícení. Ke každé klávese je možné přiřadit barvu podsvícení individuálně pomocí softwaru s českým rozhraním, který je k dispozici ke stažení na webu CZC.cz.  

Základnu je nejprve potřeba osadit mechanickými spínači. Klávesnice jsou kompatibilní se 3-pin i 5-pin variantami, takže uživatel může použít převážnou většinu spínačů na trhu. CZC.Gaming nabízí pod svou značkou spínače od známých značek Gateron a Kailh v sadách po 70 kusech, což vystačí na celou zmíněnou klávesnici. V nabídce jsou jak oblíbené lineární, tak taktilní i klikací modely. Nechybí ani dvě tiché varianty od Gateronu, ve formě spínačů Silent Red a Silent Brown. Všechny varianty garantují minimální životnost 50 milionů kliků na spínač.

Poslední částí k sestavení modulární klávesnice jsou samotné klávesy (keycaps), uživatel může opět využít většinu dostupných profilů, materiálů či barevných provedení, které trh nabízí. Pod značkou CZC.Gaming je nově k dispozici 6 barevných variant ABS kláves v sadě po 124 kusech (pro co nejširší využití) – bílá, černá, modrá, růžová, zelená a červená. Jak je u CZC.Gamingu zvykem, klávesy jsou určené pro ANSI layout a doplněné českými znaky. Díky modularitě lze sestavit libovolné rozložení klávesnice podle individuálních potřeb či dlouhodobého zvyku. Stavba klávesnice je velmi jednoduchá, nacvaknutí všech dílů zvládne každý bez jakéhokoli nářadí. Pro případnou demontáž kláves a spínačů lze využít vytahovač spínačů a kláves, který je přiložen v balení klávesnice.

Cena kabelové základny CZC.Gaming Chimera je 1 499 Kč, provedení Wireless je k dispozici za 1 999 Kč a průhledná varianta stojí 3 499 Kč, na všechny základny je poskytována 3letá záruka. Sady spínačů se cenově pohybují od 499 do 999 Kč a klávesové sety všech barev stojí 499 Kč.