POCO F6 Pro: Smartphone s nepřekonatelným poměrem cena/výkon

Velmi výkonný, nabitý funkcemi, s obrovským úložištěm pro fotky či videa a skvěle připravený na začlenění do českého prostředí. Tak lze popsat na našem trhu nový smartphone POCO F6 Pro v konfiguraci se 16 GB operační paměti a celým 1 TB vestavěného úložiště.

Smartphony POCO pochází z dílny výrobce Xiaomi, který je podle nedávného průzkumu mezi více než tisíci zákazníky CZC v Česku na třetím místě z pohledu dlouhodobé oblíbenosti značek, jimž jsou uživatelé dlouhodobě věrní. POCO přitom nabízí ještě výhodnější poměr vlastností a ceny než mateřská značka.

Vynikající obraz smartphonu POCO F6 Pro zajišťuje velký AMOLED displej s minimálními rámečky, úhlopříčkou 6.67″, velmi jemným rozlišením 3200 x 1440 bodů, obnovovací frekvencí až 120 Hz, vysokým kontrastem, širokými pozorovacími úhly a podporou HDR 10+ i Dolby Vision. V displeji je integrovaná čtečka otisků prstů, která navíc umožňuje měření srdečního tepu. České uživatele potěší podpora všech u nás využívaných pásem LTE pro rychlé datové přenosy, včetně Band 20 / 800 MHz.

Dostatečný a zároveň stabilní výkon pro většinu náročných her poskytuje 8jádrový procesor Snapdragon 8 Gen2 s výkonným chladicím systémem a potenciál pro současnou práci s mnoha náročnými aplikacemi dává telefonu 16 GB operační paměti. Datové úložiště není jen nadstandardně velké, ale díky využití technologií LPDDR5X a UFS 4.0 zvládá také velmi rychlé čtení i zápis, což ocení uživatelé například při natáčení videí. Více než 6 reálných hodin zábavy i práce umožňuje baterie s kapacitou 5000 mAh, kterou je možné díky podpoře ultra rychlého rychlodobíjení výkonem až 120 wattů plně dobít během přibližně dvaceti minut. Díky infraportu vestavěnému do horní části rámečku lze využívat telefon jako alternativní dálkový ovládač většiny přístrojů domácí elektroniky.

Zadní trojitý fotoaparát s rozlišením až 50 MP a vysokou světelností zachytí všechny detaily i při slabším osvětlení v maximální možné kvalitě. Pro speciální režimy je k dispozici druhý 8 MP a třetí 2 MP fotoaparát a přední 16 MP selfie kamera. Pohodlné a přehledné ovládání všech funkcí zajišťuje operační systém Xiaomi HyperOS.

Které vlastnosti bude muset uživatel u tohoto smartphonu s extrémně výborným poměrem cena/kvalita oželet? Někomu může chybět možnost bezdrátového nabíjení, druhým kompromisem souvisejícím s atraktivní cenovkou je absence oficiální certifikace odolnosti podle stupnice IP. Přesto jsou na konstrukci zřejmé prvky zamezující vniku vody a prachu do nitra přístroje.

Novou vlajkovou loď značky POCO spadající pod oblíbené Xiaomi nabízí nyní například e-shop CZC za 15 299 Kč (po zadání kódu u produktu). To je přibližně poloviční cena oproti podobně vybaveným telefonům prémiových výrobců. Smartphone je v prodeji v černém a bílém provedení.