OMV podporuje elektromobilitu, u 44 čerpacích stanic instaluje dobíjecí stanice PREpoint

Společnost OMV pokračuje v podpoře elektromobility v ČR, v rámci níž nyní navázala spolupráci s Pražskou energetikou. Přibližně u čtvrtiny z celkového počtu 140 čerpacích stanic OMV na našem území plánuje PRE do konce roku 2021 zprovoznit celkem 60 rychlodobíjecích stanic PREpoint. OMV tímto krokem vychází vstříc rostoucí skupině majitelů elektromobilů a hybridních automobilů, kteří mohou během přestávky na dobití svého vozu využít pohodlného zázemí a občerstvení na čerpacích stanicích.

První rychlodobíjecí jednotka PREpoint u čerpací stanice OMV v Příbrami byla zprovozněna v polovině září a do konce letošního roku bude zahájena stavba na dalších dvaceti lokalitách. Na jednotlivých čerpacích stanicích bude instalována vždy jedna nebo dvě rychlodobíjecí stanice s výkonem 50 nebo 75 kW. Na třiceti lokalitách bude podle poptávky a vytíženosti možné zvýšit v budoucnu dobíjecí výkon každé stanice až na 150 kW.

„Spolupráce s Pražskou energetikou umožnila zásadně rozšířit síť rychlodobíjecích jednotek pro elektromobily u našich čerpacích stanic. Tímto krokem navazujeme na naše dosavadní aktivity s IONITY. Uvědomujeme si nastupující trend elektromobility a chceme být v rámci naší filozofie We Care More i nadále sítí, která vychází vstříc nejen majitelům automobilů s motorem na tradiční fosilní paliva. Jsme přesvědčeni, že do budoucna se bude elektromobilita dále rozrůstat,“ říká Michal Janda, marketingový manažer společnosti OMV Česká republika.

„V České republice provozujeme aktuálně na více než 70 lokalitách přes 90 dobíjecích jednotek pro elektromobily. Dohoda s OMV nám umožňuje tento počet zvýšit v horizontu přibližně 16 měsíců o dalších 60 rychlodobíjecích stanic. Na všech plánovaných lokalitách naši klienti uvítají možnost využití služeb a zázemí čerpacích stanic OMV,“ říká Vojtěch Fried, vedoucí oddělení Elektromobilita a Smart City společnosti Pražská energetika.

OMV_PRE_1 OMV_PRE_2 OMV_PRE_3