XiaomiForSale.com přináší na trh velmi výkonný telefon Mi4i

Online obchod XiaomiForSale.com uvede již přibližně za 10 dní na evropský trh nový smartphone Xiaomi Mi4i. Ten ztělesňuje velmi výkonný chytrý telefon s pokročilými funkcemi za mimořádně zajímavou cenu 7 020 Kč.

Smartphone Xiaomi Mi4i vychází z přístroje Mi4, který byl donedávna vlajkovou lodí tohoto výrobce a ve výkonnostních testech za sebou nechával i mnohem dražší telefony nejrenomovanějších výrobců. Model Mi4i si z jeho konstrukce a vlastností odnáší to podstatné a nabízí ještě dostupnější variantu telefonu, který uspokojí naprostou většinu uživatelů, včetně těch, kteří tráví mnoho času hraním graficky náročných 3D her.

Od původního modelu Mi4 se na první pohled liší celoplastovou konstrukcí bez kovového rámečku. Použití celoplastového pouzdra nemá negativní vliv na odolnost telefonu. Aby to inženýři v Xiaomi dokázali, nechali projít nový model Mi4i náročnými testy, které ověřily odolnost přístroje proti pádům, mechanické zátěži i vodě. Video z průběhu testů je umístěno na serveru Youtube. Použití nového šasi zároveň umožnilo přibližně o 1 mm zeštíhlit jeho konstrukci na 7,8 mm a snížena byla i jeho hmotnost na 130 g.

Samozřejmostí zůstává mimo jiné také WIFi, Bluetooth 4.1, GPS s předinstalovanými mapami Google, FM rádio a přehrávače videa i hudby. Datovou komunikaci zajišťuje kompatibilita se standardem WCDMA a LTE na frekvencích 1 800 a 2 300 MHz.

Namísto čtyřjádrového procesoru Snapdragon 801 je novinka osazena 64bitovým osmijádrovým srdcem Snapdragon 615 taktovaným na 1,7 GHz s podporou 2 GB operační paměti a 16 GB datového prostoru. Velikost i provedení displeje bylo zachováno, takže přední část velkého 5“ Full HD displeje chrání sklo Gorila glass odolné proti poškrábání. Zadní fotoaparát s bleskem má rozlišení 13 MP, umožňuje natáčení videa ve Full HD a přední selfie fotoaparát má rozlišení 5 MB. Baterie s kapacitou 3 120 mAh poskytuje dostatek energie pro celodenní využití. Všechny funkce zajišťuje operační systém Android v5.0.2 (Lollipop) s oceňovanou nadstavbou MIUI, jejíž kompletní lokalizaci do češtiny, slovenštiny i dalších evropských jazyků zajišťuje a organizuje česká komunita MIUI.

Telefon Xiaomi Mi4i je již nyní možné objednávat na serveru XiomiForSale.com za 7 020 Kč, respektive 256 €. V první fázi bude dostupná bílá varianta a později se předpokládá také naskladnění dalších barev, tedy černé, růžové, modré a žluté. Jakmile bude přístroj na evropském skladě, bude jeho dodání v rámci České republiky a Slovenska otázkou tří pracovních dní od objednání. Zákazníci, kteří objednají telefon již nyní, získají telefon přednostně, a to nejpozději do tří pracovních dnů od naskladnění, které se předpokládá přibližně za deset dnů.