O Novou Palmovku je zájem, rok před dokončením je pronajato 99 % maloobchodních ploch

Administrativní a obchodní centrum Nová Palmovka, které vzniká v bezprostřední blízkosti stanice metra B Palmovka, hlásí velký zájem maloobchodníků. Developer stavby, společnost Metrostav Development, oznámil, že více než rok před dokončením stavby je pronajato 99 % maloobchodních ploch. Stavba, která v sobě kombinuje obchodní plochy a administrativní prostory, bude uvedena do provozu v roce 2016. Zároveň se stane novým sídlem radnice Prahy 8.

Známá jsou již také jména největších nájemců – prostor obsadí supermarket Lidl, drogerie Rossmann, Česká spořitelna nebo restaurace Potrefená husa. Největší plochu si pronajalo Království železnic, které do Nové Palmovky přesune své kolejiště ze Smíchova. Portfolio doplní také celá řada lokálních obchodníků a provozovatelů služeb – například knihkupectví, papírnictví nebo kadeřnictví.

„Centrum Nová Palmovka se stane dominantou celé lokality a pomůže dotvořit nové městské centrum,“ uvádí Ondřej Buršík, obchodní ředitel Metrostav Development. „I díky tomu, že Metrostav Development na Prahu 8 historicky patří, považujeme realizaci tohoto úspěšného projektu za jeden z moderních mezníků celé městské části.“

Výstavba komplexu, jehož investorem je městská část Praha 8, byla zahájena na jaře letošního roku a dokončena by měla být v roce 2016. Kromě maloobchodních prostor nabízí také 7 500 metrů čtverečních administrativních ploch k pronájmu. 12 000 metrů čtverečních zaujme radnice městské části.

Společnost Metrsotav Development vznikla v roce 2008 vyčleněním ze společnosti Metrostav, kde působila od roku 1995 jako Divize developerských aktivit. Je známá specifickým přístupem k pojetí svých bytových souborů zejména kvůli své orientaci na lokalitu. Společnost vytvářela český developerský trh a je autorem mnoha oceňovaných developerských a administrativních projektů v atraktivních pražských lokalitách. Mezi hlavní realizované administrativní projekty patří Palmovka Park I a Palmovka Park II, Rathova pasáž a Administrativní centrum Thámova 8.

[Best_Wordpress_Gallery id=“11″ gal_title=“Nová Palmovka“]