Nový OMV MaxxMotion Natural 100Plus snižuje tření v motoru

Tření způsobené pohybem pístu ve válci vede k výraznému poklesu účinnosti spalovacího motoru. Vývojový tým společnosti OMV představuje novinku, která toto tření mezi dvěma kovy snižuje, vede k účinnějšímu chodu motoru a prodlužuje jeho životnost. Toto zlepšení umožňuje modifikátor tření v inovovaném složení aditiv prémiového paliva OMV MaxxMotion Natural 100Plus. Řidiči v České republice mohou nyní toto nové palivo čerpat a vyzkoušet jeho vlastnosti.

Nové složení podporuje maximální využití účinnosti motoru

Špičková paliva OMV MaxxMotion patří mezi nejmodernější produkty ve své kategorii. Nové složení benzínu OMV MaxxMotion Natural 100Plus, které představil výzkumný a vývojový tým OMV, potvrzuje výjimečnost a pozici OMV jako jednoho z lídrů v palivových technologiích. Nová aditiva snižují tření zejména v těch místech, kde vzniká opotřebení motoru. Výsledkem je maximální účinnost všech typů benzínových motorů, včetně nejnovější generace motorů s přímým vstřikováním.

Ochranná vrstva prodlužuje životnost motoru

Vylepšená speciální směs aditiv s novým modifikátorem tření paliva OMV MaxxMotion Natural 100Plus vytváří v motoru na vnitřní stěně válce aktivní ochrannou vrstvu, která výrazně snižuje vnitřní tření a kromě již popsaných vlastností chrání motor před korozí a usazeninami*.

*Vlastnosti závisí na konkrétním vozidle, způsobu jízdy i technickém stavu motoru a odkazují na srovnání s palivy splňujícími minimální požadavky normy na benzín EN 228.