Nezamykejte svá srdce – zamkněte spolu valentýnský zámeček

Na svátek svatého Valentýna stále více zamilovaných společně zamyká zámečky se svými jmény či iniciálami a poté zahodí klíč. To proto, aby jim jejich láska vydržela napořád. Výrobci vychází této tradici naproti a nabízí speciální valentýnské produkty – například tradiční český TOKOZ má pro zamilované i letos připravenu řadu zámečků TOKOZ EMOTIONS.

Svátek svatého Valentýna u nás již zdomácněl, a s ním i tradice zamykání zámků na romantických místech. Ještě před pár lety jsme zámky obtěžkané mosty a oplocení vídali spíše na dovolené v zahraničí, milý zvyk ale brzy zdomácněl i u nás. Aby ne, jednoduché a symbolické gesto v sobě má sílu a párům všech věkových kategorií připomíná, jak pevné je jejich pouto. „V období Valentýna sledujeme nárůst zájmu o menší visací zámky až o 15 %,“ uvádí produktová manažerka TOKOZu Jitka Vozábová.

Zamilovaní však nezůstávají jen na domácí půdě, romantické zámečky rozmisťují na různých místech také během společných cest. Skoro by se dalo říci, že zámky do jisté míry nahradily tradiční mince, vhazované do kašen a fontán.

Valentýn 2015 se speciální edicí zámečků tradiční české značky TOKOZ

Zámky pro zamilované mohou mít různou podobu či tvar. Například nejstarší česká továrna na zámky a kování – žďárský TOKOZ – má pro tyto účely ve své nabídce edici TOKOZ EMOTION, která obsahuje šest různých barevných zámečků. Řada je určena zejména těm párům, které se nechtějí spokojit jen s klasickým kovovým tělem zámku a hledají originální vyjádření svých emocí.

A jaký zámek si vyberete vy?

Třešňový zámeček CHERRY v sobě nese poselství staré východní moudrosti – něžné květy třešní připomínají kořeny tradice uzamykání duší ze starověké Číny.

Květinový zámeček FLOWER je nepřehlédnutelný na sebevíce obsazeném mostu zamilovaných. Optimistický a bezstarostný symbol pro ty, kteří se především těší na vše krásné, co jejich vztah přinese.

Zámeček CARBON je elegantní a decetní, přitom ale výrazný. Ideální pro páry, které dávají přednost méně nápadným projevům, ale romantický zvyk si chtějí užít se vším všudy.

Berete tradici s nadhledem a není vám cizí recese? Pak je tu veselý zámeček EMO pro všechny odvážné provokatéry a rebely.

Visací zámek GRAFFITI je jasnou volbou pro nezávislé a uměleckyzaložené páry, které chtějí zanechat vlastní stopu ve veřejném prostoru a cení si originality a svobody vyjádření.

Zámeček ARMY je jasným signálem celému světu, že tento vztah je střežen lépe než muniční sklad.

TOKOZ_EMOTION_CHERRY_web TOKOZ_EMOTION_ARMY_web TOKOZ_EMOTION_CARBON_web TOKOZ_EMOTION_EMO_web TOKOZ_EMOTION_FLOWER_web TOKOZ_EMOTION_GRAFITI_web