Neopotřebitelná zámková vložka TOKOZ TECH je v prodeji

TOKOZ – tradiční český výrobce zámků a kování, zahájil prodej nové zámkové vložky TOKOZ TECH. Díky vlastnímu patentovanému mechanismu je nová vložka velmi bezpečná, ale především odolná a trvanlivá, navíc za velmi přijatelnou cenu. Základní systém odpružených plochých stavítek s ložiskovým principem je totiž doplněn patentovanými valivými elementy, které minimalizují tření klíče a stavítka, a tedy opotřebení vložky i klíčů. Mohla by tak téměř vymizet jedna z nejčastějších příčin zaseknutých či zlomených klíčů.

Konstruktéři české značky TOKOZ, která vyvíjí a vyrábí zabezpečovací systémy již celých 95 let, vytvořili na základě vlastního patentovaného řešení novou zámkovou vložku TOKOZ TECH, v níž využili vlastní patent – valivý element umístěný nad stavítka. Nový prvek odstraňuje tření uvnitř mechanismu, díky čemuž je teoreticky zajištěno nulové opotřebení klíče i stavítka samotného. Poprvé se tak odstraňuje jeden z největších nedostatků „klasických“ vložek s pružinovými stavítky – tedy přílišné opotřebení výbrusu klíče, které může vést až k zaseknutí zámkové vložky.

Vložka TECH byla uvedena do prodeje jako oboustranná vložka, půlvložka, vložka s olivou a vložka s pastorkem. Primárně je systém určen zejména pro vchodové dveře rodinných domů a bytů, případně též jako doplňková vložka do interiérů. TOKOZ TECH umožňuje také stavbu mnohaúrovňových systémů hlavního a generálního klíče.

„Vývojem vložky TECH reagujeme na dlouhodobou poptávku zákazníků, kteří hledali vysoce odolnou vložku s pružinovými stavítky v přiměřené cenové relaci, aniž by museli slevovat ze svých nároků na kvalitu, bezpečnost a spolehlivost,“ uvádí Petr Neuvirt, obchodní ředitel společnosti TOKOZ.

Vložka TOKOZ TECH splňuje certifikaci do RC 3 dle ČSN EN 1627 a BT3 dle ČSN EN 1303 a je v prodeji s doporučenou cenou 539 Kč za oboustrannou vložku, 399 Kč za půlvložku, 659 Kč za vložku s olivou a 589 Kč za vložku s pastorkem bez DPH.

Technické informace o vložce TOKOZ TECH

Těleso i cylindr vložky jsou tvořeny velmi přesnými zinkovými odlitky. Stavítka, nástavce, zarážka a pasivní stavítka jsou z nerezové oceli. Stavítka pracují s osmi různými výškami v pěti pozicích za sebou a jsou kalena, což zajišťuje zvýšenou odolnost proti odvrtání. Pasivní stavítka jsou umístěna ve čtyřech pozicích za sebou z boku klíče. Horní hřbet klíče je veden samostatnými zarážkami. Nejvýznamnější přidanou hodnotou celého systému je umístění valivého elementu nad stavítka. Ten odstraňuje tření klíče a stavítek, díky čemuž je teoreticky zajištěno nulové opotřebení klíče i stavítka. Stavítko s valivým elementem je chráněno patentem společnosti.

Vložka pracuje jak se dvěma základními typy profilů klíčů, tak i s profilem pro systémové vložky. Frézování klíčových kódů je možné zajistit na konvenčních stolních frézkách. Systém nabízí velké množství efektivních kombinací na jeden profil.

[Best_Wordpress_Gallery id=“74″ gal_title=“TOKOZ TECH – prodej“]