Nejvýkonnější bota na světě? Herní počítač Cooler Master Sneaker-X

Kromě výkonu je pro mnoho hráčů jednou z nejhodnotnějších vlastností počítače jeho unikátnost. Proto se mimořádné oblibě těší individuálně navržené počítače označované jako custom PC build, které se většinou vyznačují mimo jiné neobvyklou skříní. Stavby takového počítače se často účastní celý tým vývojářů a designérů. Hráče, kteří si na individualitu potrpí, ale nechtějí se pouštět do vlastní stavby, potěší herní počítač Cooler Master Sneaker-X, jehož skříň designovaná do tvaru sportovní boty zaujme na první pohled. Návštěvníci letošního pražského Comic-Conu mohli toto herní PC vidět na stánku CZC. Stejná skříň byla použita pro počítač, který získal prestižní ocenění za nejlepší uměleckou tvorbu v soutěži „Case Mod World Series 2020“.

Designový základ herní sestavy tvoří počítačová skříň Cooler Master case Sneaker-X CPT KIT ve tvaru červené běžecké boty s výrazným prosvětleným ventilátorem. Trvalý a stabilní výkon během hraní náročných počítačových her zajišťuje 850wattový zdroj a vodní chlazení. Srdcem, které tepe v útrobách téhle mimořádně výkonné boty, je bezprecedentní 24jádrový procesor Intel Core i9-14900K podporovaný 64 GB paměti DDR5 Kingston FURY Beast RGB XMP poskytující extrémní výkon díky frekvenci 6 000 MHz. Grafická karta ASUS NVIDIA GeForce RTX 4080 16GB PRO ART využívá jeden z vůbec nejvýkonnějších grafických čipů a dosahuje velmi vysokých snímkových frekvencí při rozlišení Full HD či QHD. Díky tomu zvládá plynule hry ve 4K rozlišení na velmi vysoké detaily. Velké množství dat pojme ultra rychlý SSD disk Samsung 990 PRO NVMe s kapacitou 4 TB.

Zmíněný procesor Intel Core 14. generace využívá dva typy jader – 8 výkonnostních a 16 efektivních. Ta společně zvyšují výkon potřebný při hraní i multimediální tvorbě. Procesor je zasazen do desky ASUS ROG STRIX Z790-I GAMING WIFI, která dokáže využít naplno jeho potenciál a přidává celou řadu funkcí praktických pro hráče. Mimo jiné je vybavena bezdrátovým modulem s Wi-Fi 6E (802.11ax), který podporuje ultra rychlou bezdrátovou komunikaci a lepší výkon v rušném bezdrátovém prostředí. Sestava je doplněna operačním systémem Windows 11 Pro.

Sestava Cooler Master Sneaker-X je k dostání na e-shopu Czc.cz za cenu 111 990 Kč.