Nejlehčí 13“ konvertibilní notebook na světě s 11. generací Intel

Dynabook Europe GmbH dnes představuje nejlehčí 13,3“ konvertibilní notebook na světě* s procesory Intel® Core™ 11. generace – Portégé X30W-J. Toto zařízení 2v1 převyšuje s hmotností pouhých 989 g, dlouhou výdrží na baterie, použitými procesory, rozhraním Thunderbolt 4 a Wi-Fi 6 přísné požadavky specifikace Evo™ podle nejnovějšího standardu Intel Project Athena na nejlepší mobilní produkty. Portégé X30W-J nabízí v tenkém a lehkém provedení kompletní sadu nástrojů pro moderní mobilní profesionály.

Rychlý a výkonný

Notebook X30W-J těží z vysoce výkonných 10 nm čtyřjádrových 28 W procesorů Intel® Core™ i5 a i7 11. generace. Konfigurace lze osadit až 32 GB dvoukanálové LPDDR4x paměti běžící na frekvenci 4266 MHz a ultrarychlými PCIe SSD úložišti (až 1 TB). Stále náročnější obchodní aplikace podporuje také vysoce výkonná nová grafika Intel® Iris® Xe.

„Portégé X30W-J demonstruje ve spojení s naší procesorovou technologií Intel® Core™ a standardem Project Athena zkušenosti dynabooku v oblasti mobilních počítačů v business třídě,“ říká Josh Newman, viceprezident divize Client Computing Group společnosti Intel. „Naše procesory Intel® Core™ 11. generace s čipem Intel® Iris® Xe poskytují špičkový výkon a nekompromisní zážitek určený pro ambiciózní mobilní profesionály.“

Připraven na cesty

Díky mimořádně dlouhé, až 16hodinové výdrži na baterie¹, mohou uživatelé pracovat s notebookem X30W-J celý den bez nutnosti připojení k elektrické zásuvce. Možnost rychlého dobíjení umožňuje během 30 minut nabít baterii až na 40 % její kapacity a funkce okamžitého zapnutí zařízení probudí po biometrickém ověření obličeje a otisku prstu zařízení za méně než jednu vteřinu. Pro spontánní zachycení rychlých nápadů nabízí X30W-J řadu možností – lze ho například použít jako tablet ve spojení s Windows Ink Workspace a volitelným stylus perem AES. Díky tomu mohou uživatelé zapisovat poznámky stejným způsobem jako při psaní tužkou na papír. Pro eliminaci náhodného stisku kláves se při použití pera automaticky deaktivuje klávesnice.

„Zavedení nové platformy Evo společnosti Intel je významným mezníkem v odvětví moderní mobilní práce a představuje pro nás výzvu při vývoji inovativních zařízení,“ říká Damian Jaume, prezident společnosti Dynabook Europe GmbH. „Portégé X30W-J demonstruje naši filozofii a poskytuje uživatelům vše, co potřebují pro nepřetržitou produktivitu, kreativitu a spolupráci, ať jsou kdekoli.“

Navržen pro moderní práci

Základem efektivní mobilní práce je dobrá konektivita. Nekompromisní Portégé X30W-J je pro rychlé a spolehlivé bezdrátové připojení vybaven nejnovějším modulem Intel® 802.11ax (WiFi 6) + BT 5.1. Datové připojení na cestách zajišťuje volitelně také LTE modem. Kromě toho nabízí přístroj dva nové porty USB-C s podporou Thunderbolt 4, které umožňují rychlé nabíjení, připojení k periferiím a vysokorychlostní přenos dat. X30W-J je dále vybaven porty HDMI v plné velikosti, USB 3.1 typu A, 3,5 mm audio konektorem a slotem pro micro SD kartu.

Aktuální rostoucí trend práce vzdálených týmů a režimu home office je založen na videokonferencích. Pro tento účel je notebook vybaven vysoce kvalitním zvukovým systémem s reproduktory harman/kardon, technologií Dolby Atmos vylepšující zvuk a duálními mikrofony s funkcí potlačení ruchů. O vynikající kvalitu videa se stará webkamera a další 8MP World-Facing kamera s antireflexní vrstvou.

Efektivní práce v mobilním provedení

Notebook 2v1 byl navržen tak, aby mobilním uživatelům poskytl všechny potřebné funkce pro plnění pracovních úkolů v maximálně přenositelném provedení. Nový prémiový design šasi v barvě Mystic Blue využívá tenký rámeček kolem displeje, což umožňuje výbornou viditelnost ve všech režimech použití 360stupňového pantu. Matný displej Sharp IGZO FHD s vysokým jasem 460 NIT má nízkou spotřebou energie a podpora AES pera umožňuje vysokou flexibilitu i interaktivitu. Použité sklo Corning® Gorilla® Glass zajišťuje navíc potřebnou odolnost. Podsvícená bezrámová klávesnice s velkými klávesami (16 x 15 mm) a dotykový „Glass-feel“ Precision TouchPad nebo volitelný SecurePad se čtečkou otisků prstů poskytují pohodlné a přesné ovládání.

Odolnost notebooku Portégé X30W-J byla důkladně ověřena a jeho šasi z hořčíkové slitiny tenké jen 17,9 mm prošlo sadou testů MIL STD 810G. Kromě toho využívá také nový, vylepšený systém chlazení Airflow společnosti Dynabook a přepracovanou gumovou základnu zlepšující průchod vzduchu i stabilitu při práci.

Zabezpečení na podnikové úrovni

Model X30W-J byl zkonstruován tak, aby firemním uživatelům zajistil potřebné zabezpečení. Díky řadě robustních bezpečnostních nástrojů splňuje požadavky na Microsoft’s Secured-core PC. Robustní kombinace vlastního systému BIOS, možnost šifrování a snadná možnost ověření pomocí rozpoznání obličeje či otisku prstu zajišťuje ochranu dat před stále sofistikovanějšími počítačovými zločinci. Další ochranu nabízí posuvný kryt webové kamery a slot pro bezpečnostní zámek Security Lock.

Zařízení bude k dispozici od listopadu 2020. Další informace o řadě dynabook najdete na adrese https://cz.dynabook.com/generic/business-homepage/.

* Podle průzkumu společnosti Dynabook Inc v kategorii 13,3” konvertibilních notebooků s procesory Intel Core 11. generace k datu 4.11.20201 Měřeno pomocí MobileMark™ 2014 se systémem Windows 10. MobileMark je ochranná známka společnosti Business Applications Performance Corporation.