Na pozici komunikačního koordinátora společnosti Lottoland pro Českou republiku nastupuje Petr Kalina

Loterijní společnost Lottoland Ltd. se sídlem na Gibraltaru (EU) zahajuje komunikaci v České republice a do nově zřízené funkce komunikačního koordinátora pro Českou republiku nasazuje Petra Kalinu. Rozhodnutí přichází s ohledem na aktuální situaci, týkající se působení zahraničních provozovatelů internetových loterií a sázek na českém trhu.

Jednatřicetiletý Petr Kalina pochází z České republiky a pro gibraltarský Lottoland pracuje od loňského roku. Ve své nové funkci se stane hlavní kontaktní osobou Lottoland pro český trh a bude zajišťovat komunikaci mezi zástupci médií a gibraltarským vedením společnosti.

„Od kroku zřídit pro Českou republiku funkci komunikačního koordinátora si slibujeme především vyšší informovanost zástupců médií i široké veřejnosti v otázce trvajícího infringementu evropského práva,“ uvádí David von Rosen, Co-Head of Business Development Lottoland Ltd. „Chceme se zapojit do zatím jednostranně vedené diskuze týkající se perzekvování a diskriminace zahraničních provozovatelů loterií a jejich klientů na českém trhu. Tyto aktivity, které mají za cíl především uchránit české společnosti od vstupu zahraniční konkurence, jsou totiž podle našeho názoru v přímém rozporu s evropským právem a jsou napadnutelné u evropského soudu.“