Mobilní Rozhlas se zaměří i na sportovní kluby, ambasadorem se stal olympionik Květoslav Svoboda

Chytrá komunikační platforma Mobilní Rozhlas, která je známá především coby jasný lídr na poli chytré obecní komunikace, rozšiřuje svůj záběr. Služba využívaná pro rychlou a efektivní komunikaci mezi samosprávami a jejich občany se nově otevírá také sportovním klubům a spolkům. Ambasadorem Mobilního Rozhlasu pro sportovní kluby se stává plavec, trojnásobný olympionik a mnohonásobný medailista z mistrovství Evropy Květoslav Svoboda.

Cílem Mobilního Rozhlasu je poskytnout sportovním klubům a spolkům stejné moderní možnosti komunikace, jaké dnes mají obce. Pravidelné informace o dění v klubu jsou pro rodiče mladých sportovců zásadní. Ať už z čistě praktických důvodů, kdy rodič musí mít přehled o termínech tréninků, soustředění nebo závodů či kvůli prezentaci aktivit a výsledků.

„Dobře informovaný a zapojený rodič je při výchově a trénování dětí prakticky nepostradatelný, zvyšuje se jeho chuť a ochota pomáhat a výrazně více ocení práci trenéra,“ komentuje důležitost komunikace mezi sportovním klubem a rodiči zakladatel Mobilního Rozhlasu Ondřej Švrček.

Díky tomu, že rozhraní Mobilního Rozhlasu je intuitivní a nastavit informační rozesílku dokáže kdokoli bez složitého zaškolení, věří Švrček, že si ke klubům a spolkům rychle najde cestu. Ambasadorem celého projektu pro sportovní odvětví se navíc stal respektovaný plavec a nyní i trenér Květoslav Svoboda, několikanásobný mistr ČR a Evropy a účastník třech Olympiád. Ten sám Mobilní Rozhlas využívá v rámci Plaveckého klubu Znojmo, ve kterém působí.

„Když jsem se stal trenérem, chtěl jsem co nejvíce času trávit s dětmi u bazénu, abych jim mohl předávat své dlouholeté zkušenosti. O to více mne překvapilo, kolik času musím strávit administrativou u počítače. Hodně času mi zabrala neefektivní komunikace s rodiči a proto jsem začal hledat lepší řešení,“ popisuje svou cestu k Mobilnímu Rozhlasu olympionik Květoslav Svoboda.

„Na Mobilním Rozhlase se mi líbí, jak je jednoduchý, efektivní a spolehlivý. Velkým ulehčením je třeba možnost snadno si rozřadit rodiče do skupin podle věkové kategorie dětí a poté jim posílat zprávy jediným klepnutím. Pro výchovu mladých talentů jsou pro nás dobře informovaní rodiče naprosto nepostradatelní. Vytváří s námi totiž to nejlepší prostředí pro své děti a jejich trénink. Bez zapojených rodičů se sport dělat nedá,“ vysvětluje Svoboda.

Mobilní Rozhlas pro sportovní kluby, spolky i třeba školky již funguje v řadě obcí. Na sportovní kluby se autoři projektu rozhodli zaměřit po velkém úspěchu právě ve školkách, kde si rodiče i učitelky a učitelé možnost chytré vzájemné komunikace rychle osvojili a oblíbili. Pokud Mobilní Rozhlas využívá obec, ve které sportovní klub působí, může pro něj obec zažádat o podlicenci. Podmínkou to ale není a kluby mohou zažádat i o vlastní zapojení.

MR_sport_mail kvetoslav_svoboda