Mateřský blog: Odpočinková kratochvíle nebo funkční byznys?

Když maminka Michaela Červená blogovala, nechtěla se smířit s tím, že anketa vyhlašující nejlepší blogy vůbec nezohledňuje dnes velmi oblíbenou kategorii maminek na mateřské dovolené. Zorganizovala tedy vlastní soutěž a vytvořila funkční web, který propojuje MAMAblogerky se značkami vhodnými pro spolupráci.

Kolem internetu se dnes točí prakticky vše. I trávení volného času… Zatímco děti a teenageři nedají dopustit na své oblíbené youtubery a pravidelně sledují nová videa, starší generace stále ještě raději čtou. Proto v českých vodách i nadále přibývají zajímaví blogeři a originální blogerky. Nejčastěji píší o cestování, módě, jídlu nebo sportu. Velký boom ale teď zažívají i mateřské blogy – jen do ankety MAMAblog roku se jich zapojilo přes 120!

Michaela Červená jeden takový blog vedla, jmenoval se babybistro.cz. Web si vytvořila sama, pomocí jednoduché šablony na Webnode.cz. „Vyhovovala mi jednoduchost celého systému, rychlost a samozřejmě cena. Jsem typický rozjížděč, který navíc musí začít hned, jak ho něco napadne. A tak jsem odmítla čekat, až bude mít někdo jiný čas,“ vysvětluje Michaela.

Začala sledovat i ostatní mateřské blogy a rozhodla se, že se pokusí pomoci prosadit těm nejlepším z nich. Tak vznikla anketa MAMAblog roku. Obrovský zájem kreativních maminek předčil její očekávání: „MAMAblogerky se hlásí samy. Zájem o hlasování je veliký, jen první den v aktuálním třetím ročníku hlasovalo přes pět tisíc lidí, zatímco v celém loňském druhém ročníku přišlo na 22 tisíc platných hlasů.“ Michaela dokázala na jedné platformě propojit MAMAblogerky a značky, které je oslovují pro prezentaci. Že je taková spolupráce funkční, dokazuje i loňská vítězka soutěže, která se právě díky kontaktům s partnery dokázala zařadit mezi profesionální blogerky a splnila si tak svůj sen.

Michaela Červená se konkurence nebojí a dál ostatním pomáhá plnit jejich přání. Všechny maminky na svých stránkách vybízí, aby období mateřské dovolené pojaly jako nový začátek a pustily se do psaní.

K této výzvě se rádi přidáváme a přejeme hodně odvahy.

Výstřižek_2

Hlasování do soutěže probíhá od 1. září do 30. září 2018, více informací naleznete na http://www.mamablogroku.cz/o-soutezi.

Webnode by touto cestou rád poděkoval za odvahu a vytrvalost autorce projektu. Informujte s námi o nápadech, které mají smysl. Moc děkujeme!