Loni prodal Metrostav Development 197 bytů v lokalitě Na Vackově na Praze 3

Metrostav Development oznamuje úspěšné prodeje ve svých bytových projektech na Praze 3 v lokalitě Na Vackově. Jen za rok 2015 zde prodal  197 bytů ve třech projektech – Alfarezidence, Byty Na Vackově a Viladomy Na Vackově. V roce 2016 zde developer uvede do prodeje dalších 129 bytů jako pokračování projektu Byty Na Vackově, do přípravné fáze postoupí také další etapy Rezidenčního parku Na Vackově.

Zájem klientů je vysoký jak v případě menších bytů s cenou za metr kolem 52 000 Kč s DPH, které byly developerem od počátku koncipované jako investiční, tak dražších bytů s cenou za metr kolem 57 000 Kč s DPH. Úspěšně se prodávají také garážová stání. Podle Ondřeje Buršíka, obchodního ředitele Metrostav Development, je rychlost, s jakou se byty prodávají, překvapivá. Všechny projekty developer očekává vyprodat ještě před jejich kolaudací.

„Zájem o byty na pražském trhu v loňském roce obecně vzrostl. Konkurujeme především poměrem ceny ke kvalitě projektu a tomu, co lokalita Vackova a Prahy 3 nabízí. I díky tomu jsme vnímali nejen kvantitativní nárůst klientů, ale také změnu jejich struktury,“ uvádí Buršík. „Zájem je například i ze strany zahraničních klientů, ti v loňském roce koupili až 30 % našich bytů. V letošním roce pak očekáváme stejné prodeje jako v roce 2015.“

Lokalita horního Žižkova, kde se Vackov nachází, je považována za jednu z nejzajímavějších částí Prahy s velkým potenciálem dalšího rozvoje. Přestože se očekává její proměna v moderní městské centrum, Vackov si díky sousedství s parkem Židovské pece a původní zástavbou uchová svůj dosavadní klidný ráz. Celkově zde Metrostav Development chce do roku 2021 dokončit celkem 1300 bytů v 6 samostatných etapách.

byty_na_vackove_D_E