Lenovo LOQ 15IRH8: Výkonný herní notebook za atraktivní cenu

Nedávný průzkum CZC potvrdil oblíbenost herních notebooků – přibližně každý pátý hráč používá notebook ze všech herních platforem nejraději. Zdaleka ne každý notebook si však poradí hladce s moderními herními tituly a vysoký výkon je často doprovázen odpovídající cenou. Vynikající poměr mezi vlastnostmi, výkonem a pořizovací cenou nabízí nová generace přenosných herních počítačů Lenovo LOQ. CZC zařadilo exkluzivně do nabídky konfiguraci Lenovo LOQ 15IRH8, která kombinuje 12jádrový procesor Intel Core i5, kvalitní grafiku, 15,6″ IPS Full HD displej se 144 Hz panelem a výkonný chladící systém umožňující dlouhodobé zatížení.

Praha 26. dubna 2023: CZC zařadilo exkluzivně do své nabídky herní notebook Lenovo LOQ 15IRH8 – – mobilní herní počítač Lenovo nejnovější generace v atraktivní konfiguraci, který uspokojí i náročnější hráče. Díky vysoce výkonnému hardwaru a velké operační paměti zvládá s přehledem také střih videa a práci s mnoha aplikacemi současně. Jeho příjemnou devizou je také atraktivní cena.

Notebook Lenovo LOQ 15IRH8 je postaven na 12jádrovém procesoru Intel Core i5-13500H 13. generace. Jeho jádra označovaná jako P-Core mají vysoký výkon na takt a disponují takzvaným HyperThreadingem, což označuje schopnost zpracovat až 2 procesy v jednom taktu. Pro hry i další náročné využití je klíčová také podpora 16 GB rychlé operační paměti DDR5 a dedikovaná grafická karta NVIDIA GeForce RTX 4060 s 8GB integrované paměti GDDR6. Uvedená grafika přináší proti předchozí generaci znatelný nárůst výkonu a zlepšení realističnosti obrazu díky architektuře NVIDIA Ada Lovelace a vylepšené technologii Ray-Tracingu. Výsledkem je možnost hraní nejnovějších onlinovek i 3D her s vysokými FPS. Příslibem výborného vizuálního zážitku bez externího monitoru je navíc 15,6″ displej s obnovovací frekvencí 144 Hz a velmi vysokým jasem až 350 nitů, který zajišťuje skvělou viditelnost za jakýchkoli světelných podmínek.

SSD disk SSD M.2 PCIe 4.0 NVMe s kapacitou 512 GB umožňuje rychlý start systému, her i všech dalších aplikací a v případě potřeby zvýšení kapacity datového úložiště je k dispozici další volný slot pro druhý SSD disk M.2. Lenovo LOQ 15IRH8  je dodáván bez operačního systému a uživatel si tak může sám zvolit jeho verzi.

Hráče potěší i další vlastnosti, jako například pohodlná klávesnice se 4zónovým RGB podsvícením a plnohodnotným numerickým blokem i klávesami se šipkami, nebo solidní výdrž 60 Wh baterie až přibližně 5 hodin a 20 minut (měřeno pomocí MobileMark 2018). Spolehlivé připojení bez lagů zajišťuje bezdrátový adaptér Wi-Fi 6 ax nebo fyzický gigabitový síťový port.

Uvedená konfigurace notebooku Lenovo LOQ 15IRH8 optimalizovaného pro hry je k dispozici výhradně na e-shopu CZC.cz za doporučenou koncovou cenu 29 989 Kč.