Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ARH7: Herní notebook za skvělou cenu

Podle nedávného průzkumu, který realizovalo CZC u příležitosti svého 25letého výročí, hraje 16 % českých hráčů nejradši na notebooku. Nový notebook Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ARH7 naplní potřeby většiny z nich mimo jiné i vynikajícím poměrem cena / výkon. Novou generaci grafiky i AMD procesoru doplňuje 15,6″ IPS Full HD displej se 120 Hz panelem a vylepšené chlazení, které zajistí vysoký výkon i při plném dlouhodobém zatížení. Novinka je v prodeji výhradně na e-shopu CZC.

CZC exkluzivně představuje nový herní notebook Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ARH7 – mobilní herní počítač optimalizovaný pro hraní her i náročnou práci s mnoha aplikacemi současně. Výkon jeho procesoru, grafické karty i dalších komponent dostačuje pro hraní moderních her. Velmi příjemným bonusem je i atraktivní cena.

Srdcem notebooku Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ARH7 je 6jádrový procesor AMD Ryzen 5 7535HS s 12 vlákny a 16 MB vyrovnávací paměti L3 běžící na frekvenci 3,3 GHz s možností krátkodobého navýšení až na 4,55 GHz. Výkon procesoru podporuje 16 GB rychlé operační paměti DDR5 a dedikovaná grafická karta NVIDIA GeForce RTX 4050 6GB GDDR6.  Díky ní si hráči mohou užít oblíbené onlinovky s vysokými FPS a při konzervativnějším nastavení zvládne počítač bravurně i nejnovější 3D hry. Pro hraní bez externího monitoru je k dispozici Full IPS displej s úhlopříčkou 15,6″, obnovovací frekvencí 120 Hz a vysokým jasem až 250 nitů. Udržení maximálního výkonu během hry umožňuje zcela nové chlazení Quad Vent s vyšším chladicím výkonem a lepší ventilací horkého vzduchu z nitra notebooku.

Protože každý hráč potřebuje rychlé připojení, je notebook Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ARH7 vybaven nejen bezdrátovým adaptérem Wi-Fi 6 ax, ale také pevným gigabitovým síťovým portem. Rychlý start systému, her i všech aplikací umožňuje SSD disk SSD M.2 PCIe 4.0 NVMe s kapacitou 512 GB a v případě potřeby zvýšení kapacity datového úložiště je k dispozici další volný slot pro druhý SSD disk M.2. Vylepšená herní klávesnice s bílým podsvícením usnadňuje hraní i práci ve slabě osvětlených prostorech a její nové rozložení kláves je optimalizováno pro rychlejší reakce během herních bitev. Vestavěná baterie umožňuje notebook používat při běžné práci a zábavě až 7,8 hodiny. Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ARH7 je dodáván bez operačního systému a uživatel si tak může sám zvolit jeho verzi. Notebook Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ARH7 optimalizovaný pro hry je k dispozici výhradně na e-shopu CZC.cz za doporučenou koncovou cenu 26 989 Kč.