LawTech Europe přiláká významné zahraniční firmy a experty z oblasti IT a práva

LawTech Europe Congress 2014 bude obsazen řečníky z celého světa. Největší setkání právníků, advokátů, IT odborníků, manažerů a akademiků v Evropě si tak nenechají ujít například Jeffrey Ritter – americký expert z oblasti digitálních informací, Jason R. Baron – advokát Drinker Biddle & Reath LLP nebo Casey Flaherty – právní zástupce KIA Motors America. Vedle těchto osobností vystoupí i zástupci společností Deloitte, Compelson, nebo České advokátní komory.

LTEC 2014 - Horizontal logo

V letošním roce se kongres zaměří na tři oddělené okruhy témat. Jedná se o elektronickou evidenci, forenzní vyšetřování / kybernetickou bezpečnost a efektivitu práva. Přednášky a panely v okruzích budou probíhat paralelně a program bude rozdělen do tří dnů od 19. do 21. října 2014. Kongres bude tradičně probíhat v prostorách Clarion Congress Hotel Prague.

„Letos se nám podařilo pozvat celebrity z oblastí informačních technologií i práva. Mezi top řečníky vystoupí Jeffrey Ritter, který je považován za jednoho z největších odborníků na digitální data. Z oblasti práva nás navštíví Jason R. Baron a promluví o zkušenostech se správou elektronických informací podniků pomocí technik e-discovery,“ uvedl Frederick Gyebi-Ababio, ředitel LawTech Europe Congress 2014.

Důležitým přínosem konference je setkání decision makerů bank, energetických společností, státní správy a dalších významných odvětví, která problematiku práva v informačních technologiích řeší. Mezi jednotlivými bloky panelů a přednášek je prostor pro komunikaci s ostatními účastníky kongresu a výměnu kontaktů, případně prezentace produktů a služeb sponzorů kongresu, jejichž stánky budou k dispozici v předsálí konferenčních prostor.

„Networking je důležitou součástí kongresu. Potkávají se zde majitelé mladých dravých společností s výkonnými řediteli, IT manažery a právníky společností, které mají na trhu stabilní místo již dlouhá léta. Mnohdy se jedná o nadnárodní korporace, jimž mohou lokální firmy představit své kvality,“ dodal Frederick.

Průsečíky témat IT a práva jsou základními stavebními kameny kongresu LawTech Europe 2014. V posledních letech si i vlády uvědomují potřebu důkladněji sledovat trendy v informačních technologiích. Dochází tak ke změnám v legislativě, jež se projevují zejména v nárocích na bezpečnost ICT. IT firmy se musí při implementaci infrastruktury nebo informačních systémů řídit platnými právními předpisy, orientaci v právu si ale samy nedokáží zajistit a většinou přizvou externího poradce nebo advokátní kancelář.

„Klienti z řad IT firem se často střetávají s nejasnými formulacemi v zákonech. Dobře porozumět předpisům z nich vyplývajícím je však pro ně klíčové. Zejména pokud realizují zakázky pro státní sféru,“ uvedl Jiří Matzner, zakladatel advokátní kanceláře Matzner et al, a dodal: „Na druhou stranu se zákonná opatření projevují i v řízení advokátních kanceláří. Například systémy pro evidenci elektronických dokumentů se bez řádné správy ze strany IT firmy neobejdou. Obory jsou tedy v úzkém spojení.“ Jiří Matznerna konferenci vystoupí v panelové diskuzi na téma Praktické využití E-Disclosure / Discovery pro globální korporace v Evropě.

V předchozích dvou ročnících nasbíral Lawtech Europe Congress návštěvnost přes jedenáct set účastníků. Letos se očekává návštěvnost kolem šesti set padesáti lidí.

Bližší informace:
Web: www.lawtecheuropecongress.cz
Termín: 19. – 21. října 2014
Místo: Clarion Congress hotel Prague
Vstupné: od 350 €