Kotva sází na pouliční oslavu Velikonoc

Obchodní dům Kotva se v letošním roce vrátí k tradičnějšímu pojetí Velikonoc. V rámci akcí, které se budou konat 21. – 25. 3 se před Kotvu vrátí velikonoční trhy, tradiční řemesla, ale také rynk s králíky, který má na náměstí Republiky více než stopadesátiletou tradici.

„Dlouhodobě zapojujeme obchodní dům do dění v rámci celé lokality náměstí Republiky. Oslavy Velikonoc na prostranství před obchodním domem již patří k pražské tradici, kterou bychom pro místní obyvatele i turisty rádi zachovali,“ uvádí Jaroslav Petrů, generální ředitel OD Kotva. „Inspiraci nacházíme v zahraničí – je běžné, že například v Británii nebo Německu či Francii jsou kosmopolitní obchodní domy nositeli lokálních zvyků a obyčejů.“

Před obchodním domem bude kromě Velikonočního jarmarku možné vyzkoušet si pletení pomlázky, práci s vizovickým těstem, malování kraslic a tradičně zde bude umístěn také rynk s velikonočními králíky, který na začátku století míval své místo u nedalekého svatojosefského kostela. Velikonoční promo obchodního domu, který zároveň 22. 3. zákazníkům poskytne 22% slevu, bude podpořeno aktivitami na sociálních sítích a outdoorovými nosiči s velikonočním vizuálem.

OD Kotva patří mezi tzv. druhou generaci českých obchodních domů. Otevřen byl v roce 1975 jako přední prémiový československý obchodní dům. Stavba na půdorysu propojených šestihranů vznikala podle návrhu Věry Machoninové a Vladimíra Machonina, je považována za jednu z nejvýznamnějších českých staveb první poloviny sedmdesátých let a bývá vyhledávaným turistickým cílem. Současným vlastníkem OD Kotva je společnost MARKLAND Kotva a.s.

od_kotva_vizual