Kampaň OMV vybízí k respektu mezi řidiči a cyklisty

Letošní léto tráví Češi více než kdy dříve dovolené v tuzemsku, a o to víc se na českých silnicích prolínají světy řidičů a cyklistů. OMV proto spolu Romanem Kreuzigerem a Pavlem Turkem spouští projekt zaměřený na zvýšení bezpečnosti na českých silnicích „Jedeme v tom společně“.

Letní kampaň navazuje na iniciativu řidiče, ale především známého profesionálního cyklisty Romana Kreuzigera „Ukaž respekt“. Spolu s nejznámější českou osobností automobilového světa Formule 1 a zároveň vášnivým cyklistou Pavlem Turkem nyní připomínají na čerpacích stanicích OMV vzájemnou provázanost a nutnost ohleduplnosti mezi oběma světy, které se v letních měsících potkávají denně na silnicích. Připomínají, že většina řidičů sedá alespoň jednou za čas na kolo a cyklisté naopak usedají za volanty automobilů, a také fakt, že ročně jsou cyklisté v ČR účastníky 4000 dopravních nehod.

Problematiku bezpečnosti cyklistů budou připomínat oba ambasadoři také na svých sociálních sítích, kde mohou fanoušci sledovat výzvy označené #Jedemevtomspolecne a účastnit se jich. Tři vylosovaní budou pak moci strávit den s ambasadory Pavlem a Romanem na Autodromu Most.

Součástí kampaně je také soutěž, v níž může každý řidič, který načerpá u OMV palivo v hodnotě alespoň 500 korun, vyhrát po registraci na stránce www.omv.cz/chcisezapojit  jednu z hodnotných cen. Ve hře je deset poukazů na jízdní kolo, stovka voucherů na načerpání plné nádrže a další ceny. Soutěž probíhá do 31. srpna letošního roku. „Kampaní „Jedeme v tom společně“ chceme připomenout, že řidiči i cyklisté jsou účastníky silničního provozu a jejich společným zájmem je bezpečnost na našich silnicích. Související soutěží připomínáme pomocí vizuálů všem, kteří se zapojí, tuto důležitou problematiku,“ připomíná Michal Janda, marketingový manažer OMV Česká republika.