Jste milovníkem fantasy nebo sci-fi? Nasměrujte Ježíška do Knihobotu

Sehnat knihu na Vánoce může být oříšek. Zvlášť chceme-li potěšit sebe nebo blízké knihou, která není běžně k dostání. Ať už sháníte první vydání nebo si chcete doplnit sbírku, řešení nabízí knihy z druhé ruky. Na Knihobotu najdete perly i horké novinky ze světa fantasy i science fiction.  A jaké knižní dárky tu můžete pořídit?

Světová klasika

Kdo by neznal kultovní dílo Duna. Na slavný román Franka Herberta navazuje ještě dalších 5 dílů. O pouštní planetě Arrakis se i díky letošní premiéře filmové verze dozvěděli lidé mimo okruh fantasy. Co si tedy osvěžit příběh i knižně? Pokračování prvního románu seženete na Knihobotu za 1-2 tisíce Kč. „Cena knihy se odvíjí od její žádanosti i stavu. Na začátku stanovíme částku, která postupně klesá v závislosti na tom, jak dlouho je na našem webu vystavena. V potaz bereme ceny knihy v jiných antikvariátech, knihkupectvích i to, zda není poškozená.” přibližuje za Knihobot Kristýna Hladíková.Pokud se vám tedy zdá částka vysoká, stačí počkat, časem se sníží.

Jestli jste ale na druhé straně barikády, může vás zajímavá cena přimět k vytřídění knihovny a čekat příjemný přivýdělek.  

Na své si přijdou i fanoušci Star wars. Chybí vám některý díl z hvězdné série? Svou edici si v nabídce Knihobotu snadno doplníte. 

Spíše než vesmír vás láká Středozemě? A četli jste Knihu ztracených pověstí? Kniha obsahuje rané verze příběhů, které byly později přepracovány v díle s názvem Silmarillion. Knihu sestavil ze zápisků J. R. R. Tolkiena jeho syn Christopher Tolkien. Příběhy mapují hlubokou historii Středozemě a vývoj jednotlivých ras, jsou složitější a podrobnější než ve zmiňovaném Silmarillionu. Napište si o ni Ježíškovi.

Žádaný Kulhánek 

Obtížně se shání knihy legendy české sci-fi, spisovatele Jiřího Kulhánka. Jeho série Noční klub, romány Stroncium nebo Vyhlídka na věčnost jsou beznadějně vyprodané, takže jedinou variantou jsou opravdu knihy z druhé ruky. A výše ceny se odvíjí od nedostatkovosti. Stroncium vás vyjde na 2 tisíce a jeden díl Nočního klubu i na 7 tisíc. Pokud chcete počkat na slevu, stačí, když si nastavíte hlídacího psa, který vám ohlásí, až se kniha dostane na vámi požadovanou částku. 

Snadno a levně naopak seženete knihy Petry Neomillnerové, pro kterou je charakteristické fantasy s nádechem erotiky. Knížky Psí zima nebo Zaklínačka Lota koupíte levněji než v knihkupectvích.

Gamebooky

Specifickou skupinou jsou ve fantasy a sci-fi světě gamebooky. Pokud jste je ještě nevyzkoušeli, předejte tenhle tip blízkým jako vánoční dárek pro vás. A začněte tím nejlepším. Strašlivý netvor od  S. Jacksona a I. Livingstona je horkým zbožím. Když dobrodružství začíná, nevíte, kdo jste, ani kde jste. Víte jen, že jste nějakým tvorem, který se řídí instinkty a rozum téměř postrádá. Dokážete začít ovládat svou zvířecí povahu? Málokterý příběh vás vtáhne jako ten, ve kterém sami určujete, jak bude pokračovat dál. 

Omezený rozpočet není překážkou

Máte na dárky omezený rozpočet? Nevěšte hlavu. Starší tituly pořídíte na Knihobotu za pár desetikorun. Nejnovější tituly tu najdete levněji než v běžném knihkupectví. Navíc jsou často ve stavu k nerozeznání od knih z knihkupectví. „Knížky, které nám lidé posílají pečlivě kontrolujeme. K těm v nejlepším stavu přidáváme poznámku “jako nová.”, potvrzuje Hladíková. „Pokud ji někomu chcete dát darem, opravdu se za ni nemusíte stydět. Stav si navíc ještě před nákupem můžete ověřit přes fotky, které má každá kniha vlastní,” dodává. Koupí knihy z druhé ruky navíc uděláte dobrý skutek pro životní prostředí. A dobré skutky k Vánocům (společně s knihami) bezpochyby patří.

Tip: 

  • Hlídacího psa si můžete nastavit i na knihu, která ještě není v nabídce.
  • Přetéká vám knihovna nebo jste dostali nevhodný dárek? Pošlete knihy do Knihobotu – udělají radost někomu dalšímu.
  • Víte jakou hodnotu má vaše knihovna? Mrkněte na Knihobot a třeba zjistíte, že v policích se vám skrývá zlatý důl.