HoppyGo vysílá vůz ŠKODA ENYAQ iV do Brna. Elektroaut chce víc, poptávka je vysoká i v regionech

Jízdu prvním českým elektrickým SUV si mohou užít řidiči na platformě HoppyGo i v Brně. ŠKODA ENYAQ iV, kterou do flotily sdílených aut zařadila automobilka ŠKODA AUTO, se nyní z rukou převážně pražských šoférů přesouvá na silnice regionu jižní Moravy. V Praze na ni řidiči doslova čekali frontu, a podobný zájem je očekáván i při ustájení ŠKODY ENYAQ iV v moravské metropoli. Právě tam je teď zařazena do nabídky platformy HoppyGo, která umožňuje sdílení aut mezi lidmi.

“Lidé jsou prostě zvědaví. Pro některé je to první jízda elektromobilem v životě, jiní zase chtějí porovnávat vůz s konkurencí anebo třeba testují rychlost nabíjení. Vůz je navíc k dispozici až na čtyři dny ježdění, a to je skutečně naprosto unikátní příležitost si ho vyzkoušet v každodenním běžném provozu. V každém případě je jízda v něm zážitek,” říká Robin Švaříček, CEO platformy HoppyGo.

ŠKODA ENYAQ iV 80 má příplatkovou výbavu včetně rychlonabíjení i asistované jízdy a její 82 kWh baterie se 150 kW elektromotorem slibuje vedle sportovního zážitku i dojezd až 535 kilometrů na jedno nabití. “Určitě nejlepší auto, co Škodovka vypustila na trh. Po třech dnech v tomhle se mi vůbec nechce přesedat do ropáka. Výpůjčka bez sebemenšího problému, auto je silně návykové,” popsal uživatel Libor Š. na stránkách HoppyGo své zážitky z jízdy.
Elektromobil ŠKODA ENYAQ iV je na platformě HoppyGo k zapůjčení pod odkazem: https://hoppygo.com/cs/skoda-enyaq-iv-suv-electric/e2ae137e21

HoppyGo motivuje: Elektrikářům nabízí čtvrtinu z vlastní provize
HoppyGo ovšem nesleduje pouze zážitkový potenciál elektrovozu. Je to kategorie aut, která jde rychle nahoru, a kde poptávka roste rychleji než nabídka. A to platí i v regionech.
“Infrastruktura už je propracovaná i za hranicemi velkých měst, a naše čísla ukazují, že i tam lidé chtějí elektrovozy jezdit. My jim jdeme naproti tím, že budeme motivovat vlastníky elektrovozů ke sdílení,” vysvětluje Švaříček.
Majitelům elektrovozů nyní HoppyGo nad rámec požadované odměny za sdílení vozu přidá navíc ještě čtvrtinu ze své vlastní provize. Speciální nabídka platí pro vozy s elektrickým pohonem zařazené do nabídky na dobu minimálně dvou měsíců mezi zářím 2021 a prosincem 2021, které budou zájemcům k dispozici alespoň dva týdny v každém měsíci.

Platforma pro sdílení aut mezi uživateli HoppyGo, spadající mezi inovační projekty mobility ŠKODA AUTO DigiLab, završila loňský rok s 81% růstem oproti roku předchozímu a překonala hranici 130 tisíc registrovaných uživatelů. V rámci svého dalšího rozvoje nyní expanduje do Polska, kde s konceptem P2P carsharingu zastává roli průkopníka. Nabídka aut HoppyGo je dostupná ve všech velkých městech a cílem v rámci střednědobého horizontu je postupné pokrytí celého Polska. Další zemí, kterou si HoppyGo vybralo k expanzi, je Slovensko, kde jsou kompletní služby dostupné v Bratislavě a okolí, rovněž s cílem postupného pokrytí celé země.