BSC zařazena Gartnerem mezi vzorové dodavatele bankovní digitalizace

Největší bankovní softwarehouse v České republice, společnost Banking Software Company (BSC), byla zařazena mezi doporučené dodavatele řešení v oblasti digitálních bankovních platforem v rámci prestižního reportu Gartner Market Guide for Digital Banking Platforms. Bankovní instituce po celém světě tak mají zase o důvod více, proč si za dodavatele řešení pro digitalizaci vybrat právě pražskou společnost BSC. Pro tu zařazení do reportu znamená další uznání kvality a také její relevance v celosvětovém měřítku.

Gartner Market Guide renomované analytické společnosti Gartner dlouhodobě slouží coby respektovaný přehled relevantních dodavatelů v konkrétních tržních oblastech, přičemž Market Guide for Digital Banking Platformspokrývá softwarová řešení pro digitalizaci bankovnictví, která jsou založena na komplexních bankovních platformách.

Aby byl dodavatel do přehledu zařazen, musí splňovat velmi přísná kritéria a úspěšně projít demonstrací řešení před globálními experty společnosti Gartner. Společnost BSC zaujala svým vlajkovým produktem Digital Bank OS, který finančním institucím umožní nejen digitalizovat stávající produkty a služby, ale také otevírat nové obchodní příležitosti díky kombinaci datových analýz, digitálních ekosystémů a širokých možností integrace.

„Jsme velmi rádi, že nás Gartner do Market Guide for Digital Banking Platforms 2020 zařadil. Především pro naše budoucí klienty je to potvrzení, že je BSC globálním poskytovatelem, který patří mezi světovou špičku v oblasti řešení digitálního bankovnictví,” vyjádřil se k zařazení do Gartner Market Guide Karel Beran, ředitel produktů a inovací v BSC, a dodal:

„Gartner zařadil BSC již do několikátého reportu – byli jsme vybráni mezi dodavatele řešení pro digitální transformaci a řešení pro multikanálové digitální bankovnictví a nyní mezi prověřené dodavatele digitálních bankovních platforem. Taková uznání jsou pro nás kromě jiného impulsem k dalšímu budování globální partnerské sítě, s jejíž pomocí chceme uspokojovat poptávku všech bank, které chtějí nejen digitalizovat své produkty, ale především neustále inovovat, nabízet svým klientům lepší služby a otevírat nové obchodní příležitosti.“

BSC se digitální transformací bankovnictví zabývá již od 90. let a v České republice je jasným lídrem na tomto poli. V rámci dobývání světových trhů spoléhá BSC na svůj Digital Bank OS, vlastní operační systém pro banky, který zajistí potřebnou funkčnost pro digitální distribuci bankovních produktů a služeb a zároveň bankám umožní přes API připojit aplikace a služby třetích stran. Banka, která systém využívá, se tak může odlišit a svým klientům nabízet služby daleko za hranicemi běžného bankovnictví.

Pražský bankovní softwarehouse sbírá za svoje řešení ocenění po celém světě. Letos si například BSC s gruzínskou TBC Bank odnesla cenu Global Finance za nejinovativnější korporátní banku regionu střední a východní Evropy, loni se TBC pro změnu stala nejlepší mobilní bankou na světě. Na domácím trhu je BSC kromě významného hybatele digitalizace také jasnou jedničkou na poli softwaru pro regulatorní výkaznictví, který se dokáže postarat o všechny povinnosti v oblasti povinných výkazů směrem k dozorovým orgánům.